Нигерийска спортистка във видимо напреднала бременност завоюва златен медал на

...
Нигерийска спортистка във видимо напреднала бременност завоюва златен медал на
Коментари Харесай

Бременна в осмия месец спечели златен медал по таекуондо

Нигерийска спортистка във очевидно напреднала бременност завоюва златен орден на състезателен фестивал. 26-годишната Аминат Идриис, която е в осмия месец, завоюва първото място в категория Mixed Poomsae (смесено пумсе) на таекуондото, а уредниците дефинираха достижението й като " вдъхновяващо ".

Освен това Идриис сграбчи още няколко оценки в симулативни категории, известни като " Poomsae " (пумсе).

Атлетката се усеща въодушевена от постигнатото на шампионата: " Това е огромна привилегия за мен. Реших просто да опитам, упражнявах два пъти... възприятието е доста прелестно ", сподели тя пред CNN.

An inspiring outing by heavily pregnant Aminat Idrees who won a gold medal for Lagos at the ongoing National Sports Festival in Benin, Edo State.

Aminat Idrees who is 8 months pregnant won gold in the Mixed Poomsae category in Taekwondo
— National Sports Festival 2020 (@nsf_edo)

" Преди да забременея постоянно съм се наслаждавала на тренировките, тъй че не беше по-различно и с бременността ", прибавя Идриис.

Не всички обаче намират за вдъхновяващо присъединяване й на спортния фестивал, който се организира на всеки две години в Нигерия.

Eight months pregnant athlete clinches Taekwondo gold medal featuring via
— U.S. Mission Nigeria (@USinNigeria)

Някои я подлагат на критика остро в обществените мрежи поради напредналата й бременност, само че има и такива, които я пазят.

Идриис счита, че тези, които не утвърждават държанието й, в действителност не схващат смисъла на таекуондото.

" Много хора не схващат какво съставлява таекуондото. Таекуондото има два клона: военен спорт и пумсе, което е форма на упражнение, показващо техники на ръцете и краката в таекуондото. Аз взех присъединяване в пумсе съревнование ", прибавя тя пред CNN.

" Нямаше риск и по тази причина взех решение да се опитвам. Моят лекар, както и организационният комитет на игрите откриха, че мога да вземам участие в неконтактен спорт ", изясни бъдещата майка.

" Тя беше сертифицирана и нямаше проблем за присъединяване й. Тя тренира няколко месеца преди присъединяване си ", посочи ръководителят на организационния комитет на спортния фестивал Филип Шайбу.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР