“Ние започнахме своята работа, в среда, в която държавата беше

...
“Ние започнахме своята работа, в среда, в която държавата беше
Коментари Харесай

Последни думи на Донев като премиер. Каква е равносметката за управлението

“Ние започнахме своята работа, в среда, в която страната беше сложена на пауза, където рецесиите следваха една след друга, в среда, в която имаше неустановеност по какъв начин хората ще прекарат зимата ”. Това заяви служебният министър Гълъб Донев при предаването на властта на своя наследник акад. Николай Денков.  “Осигурихме най-евтиния газ в Европа, на жителите осигурихме успокоение, предвидимост и сигурност за действието на всички публични системи. Показахме на вложителите, че България основава среда, в която може да се влага ”, сподели Донев.

“Българската позиция защитаваше националния интерес, тя беше забележима. Ние направихме, тъй че българските туристи и бизнес да бъдат безусловно сигурни, че в България има правова страна и върховенството на правото съществува. Внесохме редица законопроекти, които водят в тази посока ”, сподели още Донев, след което посочи, че политическите анализатори акцентират, че това, което е свършено за тези 10 месеца, може да се събере в два мандата на постоянни държавни управления.
-->
“Нашето държавно управление се трансформира в кабинет на действието и на работата в екип. Работихме в екип със чиновниците в държавната администрация, имахме тяхното и им гласувахме нашето доверие. Нито един министър или орган на изпълнителната власт не би бил сполучлив, в случай че не работи в екип и не търси експертизата и професионализма на държавните чиновници. Те имат своето достолепие, не би трябвало да бъдат хулени, обиждани и върху тях да пада виновността за неуспеха на политическите партии или един министър ”, разясни Гълъб Донев и благодари на всички министри за това, че не са позволили нито един корупционен скандал. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР