Ние взехме решение, че утре в 9 часа в пленарна зала ...

Ние взехме решение, че утре в 9 часа в пленарна зала

Тези, които замеряха сградите, сега рушат държавността отвътре

Ние взехме решение, че на следващия ден в 9 часа в пленарна зала ще има показан план на решаване за това, че се приема волеизявлението на кандидата за министър-ръководител, който отдръпна желанието си да бъде номиниран за подобен и да оферира състав на Министерски съвет. Тази точка ще бъде първа и ще има спор всъщност. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Десислава Атанасова, ръководител на конституционната група на ГЕРБ-Съюз на демократичните сили. 

„ Считаме, че би трябвало да се обединим към това Народното заседание да одобри волеизявлението на господин Пламен Николов, тъй като волята е персонална. Има и такова конституционно решаване в сходен проблем, т.е. има изговаряне на Конституционен съд. Следователно персоналната воля би трябвало да бъде зачетена, с цел да продължи конституционната процедура “ сподели още тя. Атанасова заяви, че няма да се гласоподава препоръчан състав на Министерски съвет.

„ Българските жители ни отредиха функцията на съпротива, само че не отредиха безапелационната победа на всеки един от показаните в българския парламент. Заявиха и ясно, че би трябвало да търсим разговор за съществените за България тематики. Отговорни в този момент са партиите на митинга. ГЕРБ беше първата партия, която съобщи, че няма да подкрепи кабинет на ИТН. Сега не знам към този момент кой е отровен, откакто никой не поддържа този кабинет “, добави тя.

Ако има нови избори, ГЕРБ ще води положителна акция съгласно нея. „ Ние сме виновни и разбираме какви са рисковете пред страната. Грозно е тези, които една година замеряха постройките, в този момент да се пробват да рушат държавността от вътрешната страна. Това, което следим в финалните 24 часа е точно подобен акт “, безапелационна беше депутатката отГЕРБ.

Източник: banker.bg