ние стриктно спазваме решението на българския парламент. Това отчете министърът

...
ние стриктно спазваме решението на българския парламент. Това отчете министърът
Коментари Харесай

Петкова отчете до какъв етап е процедурата за АЕЦ Белене

ние прецизно съблюдаваме решението на българския парламент . Това регистрира министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на въпрос от парламентарния надзор за плана " Белене ".
Тя уточни, че в осъществяване на решение на Народното събрание,, както и сътрудниците й от БЕХ и НЕК.
 От АБВ желаеха оставката на Теменужка Петкова за изцяло творчество и насочиха съществени обвинявания (ВИДЕО) От АБВ желаеха оставката на Теменужка Петкова за изцяло творчество и насочиха съществени обвинявания (ВИДЕО)
За оставка на министър Теменужка Петкова със задна дата за изцяло творчество упорстват от Политическа партия АБВ,  съобщи кореспондент на Actualno....
" Разработена е процедура за избор на стратегически вложител, тази процедура е докладвана, утвърдена от Министерски съвет, народните представители са осведомени с нея. Към сегашния миг се намираме на стадий 5 от процедурата, а точно създаване на информативен меморандум и връчен на участниците, които са включени в късата листа . Това са няколко компании ", сподели още Петкова.
" Първо беше подписано съглашение за конфиденциалност, възложен им е надлежно осведомителния меморандум, и следва да им бъде обезпечен достъп до осведомителната зала на плана, която е разположена в НЕК. Достъпът до тази зала е мъчно да бъде сбъднат, имайки поради международната пандемия на COVID-19 и наложените ограничавания в пътуванията " , твърди Петкова.
" Що се отнася до съответния въпрос, обвързван с документите, във връзка с Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР), точно в осъществяване на решението на Народното събрание НЕК организира преписка с Агенцията за нуклеарно контролиране, насочи питане до АЯР, вследствие на което получи писмен отговор от 6 декември 2018 година
Тук става въпрос точно за процеса по привършване на процедурата по лицензиране на плана. АЯР смята, че актовете, издадени по отношение на лицензионния развой и влезнали в действие, резервират действието си . Титулярът НЕК може да черпи права от тях. Такива са издадените от АЯР и влезнали в действие актове заповед за одобрение на определената площадка и разрешението за планиране. АЯР смята, че при практическото възобновяване на действието по отношение на реализирането на плана,процесът на лицензиране би следвало да продължи ", сподели още Теменужка Петкова, представена от Фокус.
 Осъзнали ли са ръководещите каква каша са забъркали с АЕЦ Белене? Осъзнали ли са ръководещите каква каша са забъркали с АЕЦ " Белене "? "
Има известно отсрочване в реализацията на Втора атомна – някъде 2035 година би трябвало да задейства първият блок, 2040 г – втор...
Тя посочи, че АЯР разяснява не разрешението за градеж, а за планиране. " Има голяма разлика. Що се отнася до енергийната тактика на България, вие също добре знаете, че подобен документ няма по какъв начин да съдържа конкретика ", сподели още Петкова. " Недейте да употребявате тази тематика и да вършиме политически внушения ", прикани Теменужка Петкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР