Ние сме в предизборна ситуация – всички признаци са налице.

...
Ние сме в предизборна ситуация – всички признаци са налице.
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Екстремистки проруски партии трябва да бъдат държани извън и далеч от властта

" Ние сме в предизборна обстановка – всички признаци са налице . Очевидно е, че всички партии се готвят за избори. "
Това сподели в изявление за БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

По думите му въпреки всичко има най-малък късмет да се образува нов кабинет – Има Такъв Народ звучат сговорчиво, Българска социалистическа партия са ядосани, само че дават сигнали, че " ще водят някакъв съдружен живот с Политическа партия ", стига Кирил Петков да не е министър-председател.

Очевидно подводдните камъни и заложените бомби са " неизчислимо количество " , означи политологът.

Според Дайнов изгонването на 70 съветски дипломатически представители от страната ни е сигнал, че " най-накрая в България и службите, и ръководещите си дават сметка, че точно България е център, районен, за Европа, на съветските специфични интервенции ". По думите му " отсам се възнамеряват разнообразни интервенции навънка ".

" Това е едно решение, което дава ясна поръчка, че оттук насетне България няма да бъде плацдарм на съветските специфични служби , а естествена западна страна. Тези неща рядко имат връзка с предизборни маневри. "

Според политолога е неправилна тезата, че " България се намира сред американците и руснаците и би трябвало да балансира ", България е част от Запада и е " ясно къде се намира ", а това държавно управление " най-накрая стартира да създава дейностите, които следват от мястото, където България се намира ".

" Няма балансиращи актове тук, няма послушание на Вашингтон, няма кичене за утвърждение пред американското посолство. Това са митологии, които крайните русофили въртят и рационалните хора не трябва да се поддават. "

Евгений Дайнов съобщи, че " екстремистки проруски партии би трябвало да бъдат овладявани от политическата система и държани отвън и надалеч от властта ".

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР