Ние сме това, което ядем. Затова ако искаме да сме

...
Ние сме това, което ядем. Затова ако искаме да сме
Коментари Харесай

Храната - най-добрата защита от коронавируса

Ние сме това, което ядем. Затова в случай че желаеме да сме здрави и мощни, би трябвало да обърнем значително внимание на метода, по който се храним . Особено в моменти като този, в които ни би трябвало в действителност мощна имунна система.

Редица експерти по здравословно хранене не стопират да повтарят, че точно то може да бъде ключът към оправянето с пандемията. Колкото повече хора си набират нужните хранителни субстанции с храната, поддържат обикновено тегло и по този начин заобикалят здравословните проблеми, толкоз по-малко ще се разболяват от ковид и ще стигат до съществени затруднения.

Наскоро стана ясно, че освен захарта, само че и солта е огромен зложелател на имунитета . Според откриватели от Университетската болница в Бон, консумиращите доста сол са по-предразположени към бактериални инфекции. Причината за това е, че тялото ни стартира да създава хормони, които да обезвреждат солта. А те имат и различен резултат - да потискат имунитета.
 Снимка 474062

Нормалната чревна флора също е директно обвързвана с положителните защитни сили на организма. А с цел да я реализираме и поддържаме, е добре да ядем всевъзможни храни от растителен генезис и да се стремим те да бъдат разнородни по цвят . Защото всеки цвят идва със съответните хранителни субстанции.

Да консумираме плодове и зеленчуци всеки ден не е гаранция, че няма да се разболеем от COVID-19. Но даже това да се случи, сигурно ще го изкараме по-леко и без затруднения, в сравнение с в случай че имаме вреден хранителен режим.
 Снимка 474059

Имунната система разчита на белите кръвни кафези, които създават антитела в кръвта, борещи се с другите вируси. Храните, богати на антиоксиданти , покачват интензивността на тези кафези.

Ако се храним здравословно, няма да имаме и проблеми с тежестта. А те са директно свързани и с имунитета. При хората със затлъстяване защитните сили на организма са непрестанно заети да се борят с възпаленията, които преяждането провокира в клетките.

И по този начин битката с вирусите остава на назад във времето. Освен това, хората с наднормено тегло не одобряват задоволително фибри и антиоксиданти, които са от значително значение за имунитета, написа Daily Mail.
 Снимка 474060

Ако желаеме по натурален път да се предпазим доколкото е допустимо от ковид, то можем да съблюдаваме няколко правила, изведени от Националната здравна работа на Англия:
минимум пет порции разнообразни плодове и зеленчуци на ден; главните хранения би трябвало да включват картофи, самун, ориз, паста и други въглехидрати; най-малко 30 грама фибри на ден; консумация на млечни артикули с ниска масленост, както и други възможности на животинските млека; постоянна консумация на месо, риба, яйца, фасул и други протеини; риба би трябвало да се яде два пъти на седмица, като веднъж да е мазна; потребление единствено на ненаситени мазнини, и то в дребни количества; минимум 6-8 чаши вода на ден; най-вече 6 грама сол на ден; храните с високо наличие на мазнини, сол и захар би трябвало да се употребяват рядко и в дребни количества.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР