Ние сме експертно правителство и разглеждаме абсолютно всички възможности за

...
Ние сме експертно правителство и разглеждаме абсолютно всички възможности за
Коментари Харесай

Енергийният министър каза възобновяваме ли доставките от Газпром

Ние сме експертно държавно управление и преглеждаме безусловно всички благоприятни условия за доставка на газ, в това число и обновяване на доставките от „ Газпром “ .

„ Приоритетно гледаме различни снабдители, само че в случай че се окаже, че те не са задоволителни, няма да съм аз министърът, който ще остави популацията на студено през зимата “, съобщи Росен Христов в ефира на bTV.

По думите му изискванията, които Русия слага към нас, са тези, които са сложени към други европейски страни и които те извършват.

„ Няма да се отклоним от европейската политика. Купуването на газ от „ Газпром “ не значи, че излизаме от рамката на Европейски Съюз, няма да приемем разнообразни условия от тези, които имат Германия и други страни от Европейски Съюз “, добави Росен Христов.

" Има към този момент направени разбори на всички опасности, тъй че, в случай че стартираме договаряния, ние ще адресираме всичко, което е сериозно за нас, тъй че доставките да бъдат постоянни, на оптимална цена и с оптималната сигурност ", сподели още той. 

Росен Христов съобщи, че в този момент не купуваме непосредствено от „ Газпром “, само че част от газа, който идва в България от други търговци, е съветски.

Според него потребителите ненапълно са предпазени, тъй като са на контролирания пазар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР