„Ние ще продължим да търсим най-точния баланс между това да

...
„Ние ще продължим да търсим най-точния баланс между това да
Коментари Харесай

Мерките няма да са такива, каквито бяха миналата година

„ Ние ще продължим да търсим най-точния баланс сред това да държим под надзор болестта и да не пречим на естествения живот. То ще се види и по време на акцията за изборите, началото на образователната година – сигурно ограниченията няма да са такива, каквито бяха предходната година”. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

По думите му българите сега не се тестват толкоз, колкото хората в Западна Европа. „ Ние сме наясно, че една огромна част от заболяемостта остава в сивия сектор”, призна доцент Кунчев.

Във вторник здравните управляващи оповестиха, че се понижава карантината за COVID-19. Изолацията за позитивните пациенти се понижава от 10 на 7 дни. Карантината за контактните от 7 става 5 дни. За лица, които са в границите на три месеца след последна имунизация - цялостна или бустерна доза, както и за преболедувалите в този период – няма да има карантина. Мярката влиза в действие в четвъртък - ден след издаването на заповедта, и ще важи до идната седмица. Доц. доктор Ангел Кунчев изясни аргументите за честата промяна на разпоредбите, които би трябвало да съблюдаваме.

„ Този експертен съвет, който работи към министъра, разисква обстановката на седмична база и взема и решенията, надлежно и заповедите ще се трансформират всяка седмица. Обикновено това се случва във вторник, с административното време, належащо да се оформи заповедта, става сряда”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР