Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател

...
Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател
Коментари Харесай

ГЕРБ може и да подкрепи Кирил Петков за премиер

" Ние се въздържахме в поддръжката на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, тъй като беше кардинална позиция на групата. Който и да беше препоръчан, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на болшинството и не е наша работа да споделяме кой да бъде ръководител. " Това съобщи депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Но добави, че от ГЕРБ биха му помагали: " Струва ми се, че всички политически сили в Народното събрание би трябвало да му оказват помощ, с цел да възвръщаме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година отрицателни връзки по отношение на Народното събрание. Те се дължат на обкръжението на президента и на водачите на неговата политическа групировка. "

Депутатът уточни, че от партията на Бойко Борисов, както всички, желаят да има държавно управление, тъй като е време за това. Коментира и какво биха създали, в случай че Кирил Петков бъде препоръчан за министър председател. " Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „ въздържал се ”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем градивна съпротива и не желаеме да сме мрачни критикари ", сподели Чолаков пред NOVA.

Коментар пристигна и за второто място, което ГЕРБ зае на последните парламентарни избори: " Причините са доста. Със сигурност би трябвало да е имало отмалялост от 12 години ръководство. Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност два пъти тази година му беше препоръчано ново. Единият път той избра неверно, само че ново. Вторият път отново избра ново, надяваме се този път да е по-добре, въпреки, че съм песимистичен. " Чолаков сподели, че би желал новата власт да има „ дълъг живот ”, с цел да може да осъществя желанията си. „ Те в действителност имат положителни планове и забавни визии ”, добави той.

На въпрос дали от ГЕРБ биха подкрепили „ Продължаваме Промяната ” за конституционни промени за събаряне на основния прокурор, депутатът отговори: " Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири поради правосъдната система. И четири пъти беше направена неточност. Аз кардинално съм срещу тези внезапни промени в Конституцията ”.

По мотив здравните ограничения в Народното събрание Чолаков уточни, че в групата на ГЕРБ всички са имунизирани: " Още в 45-ия парламент господин Борисов даде персонален образец, отиде и се имунизира. И ние щем - не щем отидохме и се ваксинирахме всичките. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР