Ние също ще научим как магичната, величествена и нощна сова

...
Ние също ще научим как магичната, величествена и нощна сова
Коментари Харесай

За Тези Разкрития Убиват! Ето Кой Върти Света, Могъщите Президенти Им Се Кланят! Невиждани До Днес Снимки, Отвори Си Очите!

Ние също ще научим по какъв начин магичната, величествена и нощна сова в действителност символизира антично обучение за самоусъвършенстване, в миналото познато и практикувано по целия свят.


Горе вляво: Сова върху Търговската постройка на Бродуей, 4-та улица, Ню Йорк.
Горе вдясно: Детайл на Катфорд Бродуей Тиътър, Лондон./ Долу вляво: Сова изобразена на фасадата на Улуърт Билдинг в Манхатън, Ню Йорк./ Долу вдясно: Сова върху мост в Мерит Паркуей в Кънектикът
" Тайно Общество на Совата " - прикрит, приятелски Орден, който употребява совата като своя непокътната марка-- би могло да упражнява прикрито, само че непрекъснато и измеримо въздействие върху международните каузи, неусетно от учени, публицисти и историци...

Неговите членове, евентуално същите тези учени, публицисти и историци са добре осведомени с мистичните обичаи, античните учения на мистериите и източните философии.

Това скрито Общество на Совата остава добре скрито. Но в случай че погледнем обратно във времето и свържем всичките приятелски ордени, имащи за знак совата, ние започваме да виждаме неговото родословие, настоящо в продължение на епохи.

Забележете хронологията на обществото по-долу:





Миниатюрна сова, изобразена в десния ъгъл върху лицевата част на банкнотата от един $ (-бел.прев.)

Ако в реалност има Тайно Общество на Совата настоящо през историята, то тогава неговата най-последна демонстрация е в загадъчната " Бохемска Гора ", лагерно място с повърхност 10.9 кв.км., намиращо се на... Бохемиан Авеню в Монте Рио, Калифорния. Принадлежи на частен мъжки клуб за изкуства, със седалище в Сан Франциско, съдружие на най- властните мъже в света, които посещават гората в средата на юли всяка година, с цел да изпълнят езически обред в подножието на гигантска сова, облечени в плебеи и напяващи заклинания.



Вляво: Построена през 20-те години на двадесети век тази 12-метрова скулптура на сова е ситуирана покрай езеро в Гората. От това време служи за място на годишната гала по " Изгаряне на Грижата "

Вдясно: Началото на 20-те. Много високи и остарели секвои- някои от тях на възраст повече от 1200 години

Бохемският клуб получава прекомерно малко отразяване от пресата от неговото учредяване през 1872 година. Въпреки че самият Клуб е затулен в загадка, по-голямата част от това, което се случва в Гората е до известна степен документирано; наподобява да е комбинация от Американския летен лагер, мощен античен езически обред и класическия гръцки симпозиум. Гръцкото езичество е несъмнено съставка с поредност от " Горски пиеси ", наречени " Шумна забава " ( " High Jinks " ) и " Тиха забава " ( " Low Jinks " ), изпълнявани в Клуба.

Известни Бохемци:
Джордж Х. Буш, Джордж У. Буш, Роналд Рейгън, Хенри Кисинджър, Каспър Уайнбергер, Дик Чейни, Малкъм Форбс, Стивън Бечтел, Джеймс Бейкър, Дейвид Рокфелер, Том Джонсън, Уилям Рандолф Хирст Джуниър, Джак Хауърд, Чарлс Скрипс, Уолтър Кронкайт

Добавете към този лист войнство от видни основни изпълнителни шефове и бизнес ръководители, доста от тях от Калифорния, 99 % от тях бели мъже.


Вдясно: рисуван портрет на Хейг Патиджайън (Haig Patigian) с Бохемска Сова на фона, от Питър Илин (1927). Интернет списък на Калифорния.

Вляво: Лятото на 1967 година в " Лагера Совово Гнездо " с двама бъдещи президенти на Съединени американски щати: Роналд Рейгън, Харви Хенкок (стоящ прав), Ричард Никсън и Глен Сийборг./

Окултно значение на ритуала " Изгарянето на Грижата "

Кулминационната точка на ритуалите на Бохемската Гора е церемонията по " Изгарянето на Грижата ". Това е било измислено през 1893 година от член, наименуван Джоузеф Д. Рединг, юрист от Ню Йорк. Г. Уилям Домхоф, професор по логика на психиката и социология от Университета на Калифорния, Санта Круз, получил достъп до записите и участието на Бохемския Клуб и е бил в положение да организира задълбочени проучвания върху организацията и техните действия, в това число детайлности, касаещи церемонията по " Изгарянето на Грижата ".


Ритуалът по " Изгаряне на Грижата ". Присъстващи тук са американски корпоративни водачи, облечени в плебеи, изгарящи тяхната групова съвест в подножието на 12-метрова скулптура на сова. (Снимка - С общителното подпомагане на Свободната Преса на Окръг Сонома (Sonoma County Free Press)

Според Домхоф, по време на първата събота на лагера, този комплициран обред е провеждан тъкмо след вечеря. Главната тематика на ритуала е празничното изгаряне на скулптура на " Скучната Грижа " в основата на 12-метрова каменна сова.

Церемонията включва задвижване посредством отбиване с дълъг кол от дъното на дребна лодка по повърхността на езеро, съдържаща скулптура на Грижата ( " Скучната Грижа " ). Тъмни, качулати лица одобряват изображението от лодкаря, което бива сложено върху олтар и, в края на церемонията, бива изгаряно.

Домхоф отбелязва: " това е тялото на Грижата, символизиращо паниките и неволите, които изтезават всички мъже през техния ежедневен живот. "

Окултното значение на тази гала наподобява ясно. Тези мъже носят грижите на света и употребяват алегоричен обред, с цел да ги захвърлят. Оставащото време в Клуба съставлява нехаен интервал или тип отмора, през която никаква работа не е осъществявана.
Чрез " кремирането " на грижата те заличават негативната сила на такива страсти като паника, боязън и угнетеност, това е задачата и магическото влияние на ритуала, който би могъл по-правилно да бъде наименуван " Изгарянето на паниката " или " Изгарянето на негативната сила. "

Уместното доказателство към актуалната публикация, несъмнено, е фактът, че церемонията се организира покрай 40 фута (12м.) висока бетонна скулптура на сова, символизираща знание и мъдрост. Гласът на совата по време на церемонията е на някогашния новинар Уолтър Кронкайт, самият той член на Бохемския Клуб, и музика и заря съпровождат ритуала за трагично влияние...

Това не наподобява да е място за секрети връзки, единствено по себе си, както теоретиците на заговора считат. Това, което наподобява се случва в действителност, вместо това е, че се подписват другарства тук, същински разцъфтяващи в несъгласие на схващанията за секрети или подмолни покупко-продажби.


"...Моята Реч край Езерото в Бохемската Гора през юли 1967 година.. тази тирада...не беше оповестена, не получи никаква публичност...Но по редица значими способи беляза първото значимо събитие по моя път към президенството. "

--Президентът Ричард Никсън, 'Мемоари " (1978 г.)

" Тъчащи паяци не идват тук ":

Мотото на Бохемския Клуб-- " Тъчащи паяци не идват тук " е откъс от Шекспировата " Сън в лятна нощ " и е в директно несъгласие с изказванието на теоретиците на заговора за секрети покупко-продажби и подмолни договаряния.

Подзначението на цитата е, че мрежи, или покупко-продажби и проекти не могат да бъдат кроени тук; вместо това лагерът е напълно фокусиран върху " Бохемския Дух " , наименование, употребявано да изрази стремежите на лагера за наслаждение, другарство, независимост и събуждане.



Вляво: Метален барелеф със сова и надпис на тухлената стена на улица Тейлър 624, Сан Франциско, (Калифорния).
Вдясно: Думите над улица Тейлър гласят: " Тъчащи паяци не идват тук. " (Weavng spiders come not here)...

Връзките на паяка със сътворението и илюзията са антични и безбройни:

Гърците са свързвали паяка с Орисниците; Индийците свързват паяка с Мая, тъкачката на илюзия; Скандинавците го свързват с Норните- дамите, които тъкат нишките на живота; Индианците вярвали, че паякът е изтъкал първата писменост.

Както паякът тъче своята мрежа, по този начин също ние тъчем своите лични животи. По този метод паяците символизират основаване, аспект, който няма място в Гората: Клубът е там за заличаването или изгарянето на грижата, и разрушението е противоположността на сътворението.

Някои индиански племена вярвали, че паякът е бил тъкачът, който основал света и са го разглеждали като знак на съзидателната женска сила.

Както дамите, паяците са в доста връзки доста деликатни и нежни създания. Така " тъчащи паяци не идват тук " е доста подходящо, в смисъл, че " женски паяци " не могат да бъдат позволени до едно напълно мъжко леговище.

Мистичната сова

За античните египтяни, келти и индуси совите са били свързвани с попечителството на подземните светове и пазителството на мъртвите. В тази светлина, совата е била стопанин на нощта, вещател на душите, подобаваща асоциация за най-загадъчната, магична и мощна птица в гората.
Погрешното схващане на това належащо взимоотношение е придало на совата негативна съгласуваност със гибелта. Заради техните крила (които дават на совите способността да летят надалеч от земята и да смъкват тази " смъртна намотка " ) птиците изобщо са алегорични пратеници сред земните и духовни царства.

Имайте поради, че въпреки тук да е забъркано разбиране за гибелта, това е само " гибел " в смисъл подобен, че е отворена врата от физическото към духовното; по-точно от краткотрайния веществен свят, в който живеем в този момент, назад към духовния източник, от който сме произлязли, и към който в този момент сме се запътили,

Схващането за гибелта е доста значимо в мистичните обичаи на тайните общества. Това е обаче гибелта на низшия аз, и не душата, която се утвърждава; тази гибел е в реалност вход, водещ назад към Аза, разкриващ душата вътре...

Необходимо е " възкресение " назад към същинския Аз, по този начин да се каже. И с цел да има възкресение, би трябвало да има жертва. Тази жертва е грижата, егото, нисшият физически аз.

В на практика всяка антична просвета самотни нощни същества символизират тези понятия: на себепознание, душевен качества и интуиция; всички от които са черти на душата вътре, не на физическото тяло.

Совата е идеален образец за такова творение. Тя знае всичко това. Совата е мъдра и всеки път надълбоко свързвана през вековете с магията, шаманизма и усилените сетива.

Древни сови



Вляво: Праисторическа рисунка на сова, Франция./ Вдясно: Древен съд от Китай, 200 година прочие Хр.

В гръцката митология совата е мощно обвързана с Атина, богинята на мъдростта (и в по-късни времена, на битката). Тя е изобразявана с нейната сова на рамото си, и някои настояват, че това е повода совата да бъде асоциирана с мъдрост; даже научното име на совата е " Athene Noctua ". Градът Атина, покровителстван от богинята Атина е имал сова върху монетите си:



Вляво: Сова, Акропол (Атина), към 500 година прочие Хр. Вдясно: монета със сова от антична Гърция

И по този начин, ясно е, че совата, в продължение на хиляди години е символизирала мъдрост, нематериалност, нашия подсъзнателен аз и нашата връзка с източника на нашия безконечен Аз. Тя е безспорно мощен свръхестествен и таен знак, което ни довежда назад до нашата начална теза: Има ли Тайно Общество, което употребява совата като техен знак и Бохемският клуб ли е тяхното последно преобразяване?
Много теоретици на заговора акцентират съществуването и потайното естество на Клуба, само че малко на брой проникват по-надълбоко в Клубната история.

Бохемският Клуб без значение събитие ли е или в действителност най-новата демонстрация на доста по-голямо и остаряло общество?

С тези въпроси мислено, ние се обръщаме да погледнем една друга организация, сходна с Бохемския Клуб, и успоредна в някои оношения: Националният Прес-Клуб (the National Press Club), чиято емблема съдържа загадъчна сова.



Твърди се, че The National Press Club е основан през 1908 година от 32 вестникари.
Техният знак включва огромна сова, кацнала върху книга пред Капитолия.

Твъри се, че NPC е основан във Вашингтон през 1908 година, скоро откакто защити общества и публицисти от Западното крайбрежие учредяват Бохемския Клуб. Повечето президенти са изнасяли беседи тук, и Картер и Рейгън афишират своите кандидатури за президент на това място.

" През неговите порти са влизали президенти, министър-председатели, крале и кралици, началници на кабинета, сенатори и членове на Конгреса, кино звезди и спортни величия, титани на бизнеса и финансите- просто " кой кой е " на 20-ти и 21-ви век. Тук те са намерили благоразположена аудитория от кореспонденти, чакащи да ги подложат на разпит, да разтълкуват това, което споделят и разпратят новините по целия свят. "

--Из страницата на National Press Club

Мистичен символизъм в Националния Прес-Клуб разкрива въздействие от Капището на Совата в Бохемската Гора. Но има ли отпратка? Ако е по този начин, каква тъкмо е връзката?
За разлика от Бохемската гора, не са известни " окултни " церемонии, свързани с NPC. Въпреки това, несравним и мистериозен совов символизъм безспорно участва тук.

Загадъчната совова архитектура в Йейлския Университет:



Изображения на сови, издялани в каменната архитектура на постройката на Йейлския Университет

Йейлският Университет е частен университет от " Бръшляновата Лига " (Ivy League)-група ототдавна открити колежи и университети в източната част на Съединени американски щати, притежаващи високакадемичen и публичен престиж), намиращ се в град Ню Хейвън, щата Кънектикът, Съединени американски щати,университетът е третото най-старо висше просветително институция в страната.

/Една от най-мощните секрети организации работеща за Новия ред- " Череп и Кости " (основана през 1832 г.), е рожба на Йейлския университет. Нейните членове са извънредно авторитетни и заемат високопоставени позиции в света: Джордж Буш Старши, Джордж У. Буш, Дейвид Рокфелер, Уилиям Бъкли, военачалник Брент Скоукрофт, Авърил Хариман и други Всяка година избират петнадесет от приключилите в университета студенти, с цел да ги вкарат със специфичен обред в Обществото- бел прев./



Загадъчни, стърчащи кули, големи каменни стени, покрити с бръшлян, гротескни каменни резби, гледащи злобно от покривите: множеството от постройките в Йейл наподобяват като че ли принадлежат в 11-ти век. Но Йейл е бил учреден през 1701 година ( не тъкмо Средновековието) и това прави нео-готическата архитектура, която доминира в постройката на Йейл на възраст единствено няколко епохи.



Както можем да забележим, изображения вградени в камък на сови има безусловно на всички места. Но за какво? Какво значи совата? Какво символизира? Лесният отговор, несъмнено е, че совата е знак на " мъдростта ", която е олицетворявана от университета. Но допустимо ли е да има освен това, което се случва тук?

Твърди се, че Йейл е наел архитекта Джеймс Гамбъл Роджърс (James Gamble Rogers) 1867-1947) с цел да придаде на образователното заведение по-старинен нюх. Университетът се е опитвал да подражава на английските уважавани Оксфордски и Кембриджки Университети: открити бастиони на научен авторитет.



Въпреки, че готическият жанр, който доминира в останалата част на университетската постройка, е бил предопределен да вдъхва боязън и благоговение в посетителите на катедралите в предишното, в Йейл той има характерен нов нюанс, присъщ за 20-ти век:

" Каменните статуи, вградени в стените на постройките обрисуват модерни колежани, като да вземем за пример: публицист, спортист, пиещ чай човек от висшето общество и студент, който е задремал по време на четене. По подобен метод, декоративните фризове върху постройката изобразяват модерни подиуми като: служител на реда, преследващ апаш и арестуващ продажница (на стената на Юридическия факултет) или студент, отпускащ с чаша бира и цигара. Архитектът Джеймс Гамбъл Роджърс изкуствено е състарил тези постройки посредством напръскването на стените с киселина, умишленото строшаване на прозорците от оловно стъкло и поправянето им в стила на Средновековието, и посредством основаването на ниши за декоративни скулптури, само че оставяйки ги празни, с цел да се сътвори внушението за загуба или кражба през вековете. " -Wikipedia

За разлика от множеството нео-готически здания, издигнати със стоманени рамки и единствено подсилени с каменна периферия, зданията на Йейл са, в по-голямата си част, издигнати вместо това със солидни камъни. Това ни подсказва, че каменоделците зидари (т.е. Свободните Зидари) които са проектирали и построили постройките на Йейл са били напреднали, евентуално даже даровити. 65-метровата кула Харкнес (Harkness Tower) е била в миналото най-високата свободностояща каменна конструкция в света, преди загрижени архитекти да решат да я подсилят.



Възможно ли е знаците, свързани със сови, изобилстващи в изкуството и архитектурата на Йейл да имат по-дълбок, по-езотеричен смисъл? Дали совите на Йейл са в действителност знаци за S.O.S. (Тайно Общество на Совата - Secret Owl Society), което е било там през цялото време на това в този момент известно институция от " Лигата на бръшляна "? Дали совата в архитектурата е по някакъв метод обвързвана с по-късните институции на Бохемския Клуб и Националния Прес-клуб?

Автор: Ричард Касаро
Източник: http://www.richardcassaro.com/uncovering-the-secret-owl-society/превод:http://stoyan80.blog.bg/
Tags: ОЩЕ ПРОРОЧЕСТВАМИСТЕРИИНЛОизвънземниКОНСПИРАЦИИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР