Ние получаваме това, което сме изработили през годините. Без системни

...
Ние получаваме това, което сме изработили през годините. Без системни
Коментари Харесай

Хампарцумян: С референдума за еврото „Възраждане“ иска да се хареса на интелектуално най-изостаналите

„ Ние получаваме това, което сме изработили през годините. Без систематични старания няма по какъв начин да реализираме триумф. Успехът не е случайност, а плод на дългогодишни устойчиви старания в дадена посока. Оптимист съм за бъдещето, само че това би трябвало да се разбере от сериозната маса хора. “

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria банкерът Левон Хампарцумян. По неговите думи част от външните фактори, които обуславят инфлацията, към този момент се възстановяват.
По-високите цени също водят до по-ниско ползване, тъй че търговците, които са прекалили с повдигането на цените, също ще се почешат по главата и замислят.
Лихвите по заемите се подвигат у нас, само че не поради банкрута на банките по света, а тъй като на всички места по света главните лихви на централните банки се подвигат, уточни Хампарцумян. Той чака обаче това повишение да бъде гладко.

„ Аз мисля, че би трябвало да излезем и да гласуваме, с цел да има държавно управление. Ако седим у дома и чакаме някой да свърши работата вместо нас – няма да я свърши или ще я свърши по подобен метод, че ние няма да сме удовлетворени. Сега е шансът да покажем гражданско отношение и да гласуваме “, разяснява още банкерът.

По думите му политическата неустойчивост у нас основава неустановеност. Според Хампарцумян всевъзможни опити за администриране на цени в една съвременна, отворена, въпреки и бедна стопанска система като нашата, са обречени на крах, само че посочи, че „ явно контролните органи не си правят работата “.

Банкерът разяснява и подписката за референдум за еврото, проведен от партия „ Възраждане “.
Аз мисля, че този референдум е незаконен, тъй като ние сме приели ангажимент да влизаме в Еврозоната. Този референдум е метод за една от партиите да събере известност измежду интелектуално най-изостаналата част от популацията, за жалост.
Според банкера нормално цените на дребно са по-високи от огромните пазари. По неговите думи това повдига цените при нас.
„ Ако бяхме част от Шенген и Еврозоната щяха доста по-лесно да влизат камионите, нямаше да има разноски по преводите и стоките щяха да са надалеч по-евтини “, добави той.

„ В Америка имаше фундаментална уязвимост на Silicon Valley Bank и Signature Bank, които бяха фокусирани във финтек и по-рискови неща, плюс неприятно ръководство на съкровищницата на банката, като рискът на някои скъпи бумаги е бил недооценен от тях “, разяснява Хампарцумян протичащото се в банковата система зад Океана.

„ Фундаментът на банките в Европейски Съюз е по-добре подреден, тъй като опитът от 2008 година докара до по-високи финансови равнища. В Швейцария един от инструментите, който се употребява като сурогат на капитал, само че е дългов инструмент и се споделя AT1, носи релативно добър приход. Един куп вложители от Азия са вложили в този инструмент, само че там с дребния шрифт написа, че при компликации в банката този капитал отпътува и няма предимство като отбрана по отношение на главните акционери. Този капитал отпътува и азиатските вложители главно заплашиха, че ще съдят банката “, изясни банкерът обстановката в Европа.

По думите на Хампарцумян в случай че 2008-2009 година страдаха главно депозантите и спестителите – в този момент страдат акционерите и вложителите.

„ Трябва да бъдем образовани, работливи, рационални и отзивчиви “ – по този начин отговори банкерът на въпроса на Диана Радева каква е рецептата за триумф.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР