„Ние от „Демократична България” смятаме, че трябва да бъдат направени

...
„Ние от „Демократична България” смятаме, че трябва да бъдат направени
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Мечтата на Борисов е да бъде Ахмед Доган

„ Ние от „ Демократична България” считаме, че би трябвало да бъдат направени старания да се направи държавно управление в сегашния парламент. Хората не желаят да вървят на избори и считат, че би трябвало да бъдат загърбени еготата на няколко индивида, с цел да може да се откри пробив в тази обстановка. Смятам, че това е допустимо да се случи”. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България” Атанас Атанасов.

„ Самият Кирил Петков няколко пъти сподели, че е в случай че въпросът да се сформира държавно управление даже без той да е министър председател, той е подготвен на такава отстъпка”, сподели още той.

„ Днес съм свикал съвещание на Националното управление на партията ще обсъдим всички въпроси. Смятам, че е вярно да се даде правото на мандатоносителя да направи поръчката. Нека от Политическа партия кажат кого биха предложили за претендент за министър председател. И Асен Василев става, има и други хора, които имат качества”, заяви депутатът.

По думите му е ГЕРБ и Движение за права и свободи е най-добре да стоят в съпротива. „ Много неприятно усещане ми направи по какъв начин този недодялан човек -Еди Рама се изрича непоносимо за нас българите. В един миг с Борисов се оказаха другари. Имам възприятието, че тези хора са доста близки по манталитет”, разяснява Атанасов в студиото на „ Здравей, България”.

„ Знам каква е фантазията на Борисов. Той желае да бъде Ахмед Доган в Банкя - да стои и да командва от там по телефона”, сподели още той.

Според него за последните 6 месеца държавното управление е направило „ извънредно потребни неща за България”.

„ Имаше обаче една доста положителни проведена пропагандна машина, командвана от ГЕРБ и подпомагана от Движение за права и свободи, която непрекъснато се занимава с това да се неглижират триумфите и вниманието да се концентрира върху провали. Ако вършим параленост с това, което Борисов направи за 12 години, той в действителност би трябвало да се скрие”, счита Атанасов.

Той разяснява и държанието на Румен Радев.

„ Президентът желае да дърпа конците зад кулисите. Още когато беше формирано това държавно управление заявих, че е най-хубави той да се отдръпна от полето на изпълнителната власт, където беше посредством служебните държавни управления. В началото на ръководството на това държавно управление смяташе, че би трябвало да се държи като патрон и да дава инструкции. И когато от държавното управление започнаха дейности за разграничение на него това не му хареса”, сподели Атанасов.

Депутатът уточни още, че „ в желанието си Радев да показва мощ постоянно се занимава с неща, които не са му работа и прекалява”.

„ Преди 10 дни настоях президентът да даде обществено доказателство за това, че се купуват депутати. Тошко Йорданов може да си разреши да приказва такива неща, само че е неприемливо президентът да уронва престижа на висшия орган на държавна власт, който се избира директно от народа”, добави той.

Запитан дали, в случай че се стигне до избори, е допустимо „ Демократична България” да се яви с общи листи с „ Продължаваме Промяната”, Атанасов отговори, че още предишния път от Демократична България са предложили на Политическа партия да се явят дружно.

„ Това не беше признато с техните причини. Към сегашния миг би трябвало да се изследва публичното мнение. Аз знам, че по принцип концентрацията на мощ, дава резултат. Трябва да преценим”, уточни той.

И заяви, че все още с Политическа партия не са водени диалози за това.
ТЕМА преди 1 час 393 преди 16 часа 8815 преди 19 часа 1430
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР