Ние, организациите от Национална мрежа за децата, въпреки че осъзнаваме

...
Ние, организациите от Национална мрежа за децата, въпреки че осъзнаваме
Коментари Харесай

НМД: Oграничаването на тренировките за деца e несправедливо

" Ние, организациите от Национална мрежа за децата, макар че осъзнаваме нуждата от налагане на по-строги ограничения за ограничение на разпространяването на , сме мощно обезпокоени от въведените със заповед № РД-01-677/25.11.2020 на Министъра на опазването на здравето, рестрикции по отношение на опциите за самостоятелни спортни тренировки за деца. " Това се споделя в позиция на Национална мрежа за децата по отношение на възбраната на самостоятелните и групови тренировки и ограничение на опциите за спорт за деца и младежи. Ето и целият текст на изказването:
" Смятаме, че ограничението на тренировките за деца до 18 година, само че не и прекъсването им за възрастни, е непропорционална и несправедлива мярка, която санкционира без никакво научно и здравно съображение децата и младежите до 18 година, които сега с изключение на, че са откъснати от своята обществена среда и са сложени в обстановка на отдалечено образование, не могат да се възползват и от една от дребното потребни както за физическото, по този начин и за психическото благоденствие действия – дейния спорт.
 Мащабно изследване: 30-годишните не мислят за деца в пандемията Мащабно изследване: 30-годишните не мислят за деца в пандемията
Над две трети от хората под 34-годишна възраст възнамеряват да се откажат или да отсрочат раждане заради пандемията. Това демонстрира проучване...
В момента басейните и самостоятелните спортни занимания, като се изключи фитнесите, са налични за възрастни, само че са лимитирани за деца, в това число и от най-малките възрастови групи. Същевременно, замърсяването с ФПЧ в огромните градове, изключително в столицата, ниските температури и ранният час на стъмване вършат несъответствуващи изискванията на открито за тренировки, физическа интензивност и разходки. Малкото благоприятни условия за физическа интензивност на закрито остават басейните, тенис кортовете, залите за лека атлетика, където биха могли да се практикуват безвредно и при съблюдаване на отдалеченост и стерилизация, самостоятелни спортни занимания. В същото време по-малките деца, които се отглеждат от работещи от у дома родители, също нямат опция да излизат от вкъщи си денем задоволително постоянно и да изразходват физическата и прочувствена сила, която се натрупва в тази извънредно сложна за балансиране обстановка.
Призоваваме Министерство на здравеопазването да премисли своята заповед и да разреши самостоятелните тренировки за деца. Те са от изключителна значимост изключително за младежите, които съгласно редица проучвания претърпяват най-тежко негативите от смяната в общественото другарство, преустановяване на присъственото образование и изолацията. Алармираме, че последствията за психологичното здраве и равновесие, нанесени по време на изолацията и отдалеченото образование, ще оставят трайна и мъчно изличима диря с непредвидим резултат у доста деца, въпреки и в този момент това да не е самоочевидно и те да наподобяват като първата и най-лесна за пожертване обществена група.
Напомняме, че в голямата част от европейските страни учебните заведения и детските градини или не са прекратили към момента присъственото си образование, или това е последната форма на обществена интеракция, от която са се отказали, откакто всички останали канали на разпространяване на вируса са били спрени и пресечени. Единствено в България децата и младежите са подложени на изолираност първи, на фона на съвсем напълно работещи услуги за възрастни.
Надяваме се, че Министерство на здравеопазването и останалите виновни институции ще премислят решението си на база научни данни и медицински обосновани обстоятелства за разпространяване на болестта, в които главен приоритет е психическото и физическо здраве на децата, а не икономическите ползи на други, предпочитани браншове. "
 Самоубийствата в Япония за октомри - повече от всички умряли от COVID-19 Самоубийствата в Япония за октомри - повече от всички умряли от COVID-19
Коронавирусът вкарва японците в положение на стрес и им внушава терзания да не изпаднат в беднотия. Експертите предизвестяват, че пан...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР