Ние около 25 години бяхме забравили за българската армия, тя

...
Ние около 25 години бяхме забравили за българската армия, тя
Коментари Харесай

Ген. Попов: 25 г. бяхме забравили за въоръжените сили

Ние към 25 години бяхме не запомнили за българската войска, тя не беше приоритет, не беше финансирана задоволително. Това отношение към армията се промени - у политическия хайлайф и освен. Това разяснява по бТВ за Деня на храбростта някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.

„ Важно е да отчетем обстоятелството, че има доста повече искащи да постъпят в БА, в сравнение с да вземем за пример преди 4-5 година Важно е и какво хора и с каква мотивация идват - армията е и техника, само че армията е най-много военен дух ", безапелационен беше някогашният пълководец на военновъздушните сили.

Ген. Попов благодари на държавното управление за това, че през вчерашния ден на евентуално последното си съвещание е приело Плана за развиване на въоръжените сили - със структурни промени и продължение на процеса на превъоръжаване.

„ В тези проекти и в капиталовия план-програма до 2032 година са заложени напълно други пари, с цел да изпълнят условията за 2% от Брутният вътрешен продукт за защита ", уточни още той.

Самият ген. Попов е прелитал като боен водач на 6 май над София. По думите му парадът постоянно поражда мощни страсти, а от авиобазата в Граф Игнатиево до София изтребителят в естествена обстановка долита за 13 минути.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР