„Ние нямаме много избор - легенди са твърденията за ниските

...
„Ние нямаме много избор - легенди са твърденията за ниските
Коментари Харесай

Калфин: Евтин газ от „Газпром“ няма да получим frognews.bg

„ Ние нямаме доста избор - митове са изказванията за ниските цени на съветския газ. Договорът, в случай че решим да плащаме в рубли, е като да въведем условия да плащаме в левове. Цената се е трансформирала. Това няма да е магическо решение, по което ще получим на ниска цена газ за България. Трябва рационално решение, несъмнено цените ще бъдат високи “, предвижда той и прикани да бъдат подкрепени в действителност нуждаещите се, а не всички.

„ Проблемът не е толкоз лисата на газ, колкото цените. Първо би трябвало да бъде обезпечен, тъй като огромна част от промишлеността използва природен газ. Физически би трябвало да ги има тези количества и „ Булгаргаз “ да сведе цените най-малко “, изясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Бившият външен министър е уверен, че се спекулира с цените на горивата у нас.

„ Международните цени са на нивото от преди войната. Тогава стои въпросът за какво не са сходни и в бензиностанциите. Това още веднъж насочва вниманието към големите облаги, които се натрупат “, уточни Калфин и разкритикува помощта от 25 ст. за литър гориво, която е за всички, а не за най-нуждаещите се. По думите му тази мярка издува инфлацията като предизвиква потреблението.

Ивайло Калфин е уверен – идващото Народно заседание ще се ръководи от коалиция. Не изключи тя да е сред ГЕРБ и „ Продължаваме Промяната “.

„ Не изключвам коалиция сред ГЕРБ и „ Промяната “, ще се намерят доста пояснения – Планът за възобновяване, евроатлантическата ориентировка. Ще отстъпи някой от водачите и ще се решат всички проблеми. Очевидно е, че ще има отново коалиция, която е комфортно опрощение да се не помнят предизборните обещания. Политическите водачи да създадат стъпка обратно - това би бил по-добрият вид, неприятният - да вървим отново три пъти на избори за една година “, предвижда той.

Калфин означи, че в неофициалната предизборна акция водачите вършат крачки обратно, а не водят персонално партиите си.

„ Под благовидния претекст за консенсус са подготвени да правят отстъпка, само че нито една от трите партии не споделя за министър-председател. Това, което виждам, е трескава подготовка за избори, които бяха предстоящи. Липсват посланията, всички пишат стратегия “, акцентира той.

„ Всеки желае да завоюва идващите избори с положителни вести и това води до подкрепяне не на тези, които имат потребност, а се раздава нашироко. Това усилва инфлацията, има и характерни аргументи като вноса на енергетика. В същото време някои компании натрупат големи облаги, което демонстрира проблем в държавната регулация “, разяснява още Ивайло Калфин.

По думите му задълбочаването на разделянето в приходите е бомба със закъснител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР