Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на

...
Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Реформи правя, оставка не давам!

" Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за анулация на мониторинга, нямаме го ", призна пред депутатите от правната комисия правосъдният министър Данаил Кирилов в отговор на въпроси на Българска социалистическа партия по време на блицконтрола. Поводът бе отчетът на Европейска комисия за европейския учебен срок, който бе оповестен предходната седмица и там още веднъж бе обърнато внимание, че България продължава да е в мониторинг поради правосъдната система. Това първо го заяви " Сега ", поради което министър Кирилов наруга вестника. А вицепремиерът Захариева заподозря Европейска комисия, че си написа отчетите с copy/paste е текстът за мониторинга е попаднал инцидентно в сегашния отчет. От предходната есен България чака обещаното от към този момент някогашния началник на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер отпадане на мониторинга.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия подсети, че министърът на правосъдието обеща предходната есен да си подаде оставката, само че не го направи. Социалистът назова " фалшив " изказванията на Кирилов, че отчетът, излязъл преди дни, няма отношение към мониторинга в региона на правораздаването.

" Лесно е да отидеш да приказваш дивотии и простотии в Брюксел против страната си ", заключи министърът.  Данаил Кирилов уточни, че ще ревизира какво тъкмо е споделил миналат есен, само че акцентира, че по-важното е да се вършат промени, а в правораздаването до момента са били осъществени доста значими и позитивни неща.

" Да, има кавги, само че аз не съм продуцирал клипа в Съдебната палата. Аз не съм правил другите кавги по инцидентното систематизиране на делата, дори съм се въздържал от реакции, с цел да вардя положителния звук ", трансферира Кирилов виновността на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов. С последното - какъв клип е снимав в Съдебната палата Европейска комисия не се е занимавала.

" Никой няма да може да се оправи с предизвикването на една групичка, която клепа България ", депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев даде рамо на Кирилов.
" И господин Зарков няма да се оправи, въпреки че аз му поисквам да бъде министър ", обърна се към соцдепута Цонев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР