„Ние не заставаме зад досегашния модел на квотите и политическите

...
„Ние не заставаме зад досегашния модел на квотите и политическите
Коментари Харесай

Лена Бориславова от ПП: България ще има правителство до Коледа

„ Ние не заставаме зад досегашния модел на квотите и политическите назначения. След като знаем политиките и задачите – ще изберем хората, които да ги реализиран. Ако някой от нашите съдружни сътрудници има по-добро предложение от длъжностен министър или ние имаме подобен специалист – ще се взема решение на база експертиза “, сподели още тя пред bTV.

На въпрос по кое време се чака да бъде подписано съдружно съглашение, Бориславова изясни, че следва да стартират диалозите на лидерско равнище за бъдещото държавно управление и кои да са лицата, които ще станат министри.

„ Успоредно договарянията ще продължат до изчистването на протоколите, формирани в края на всяка една работна среща на специалистите. Надявам се, че с бързи темпове да подпишем съдружно съглашение “, добави тя.

Бориславова посочи, че „ Продължаваме промяната “ ще предложат Кирил Петков за министър председател и Асен Василев за финансов министър. Тя посочи, че това не е ултиматум и в случай че има по-добри кандидатури, те ще се съобразят с тях.

Представителят на Политическа партия и предстоящ народен представител разяснява, че не има вяра диалогът за министерски постове да препъне договарянията.

Относно присъединяване в договарянията на Румен Овчаров и Емилия Масларова от страна на Българска социалистическа партия, Бориславова разяснява: „ Ние изпратихме предложения до водачите и те решиха кои лица е най-добре да се включат. Тези лица не са претенденти за постове, те са специалисти. Не сме спрели никого, с цел да има способен спор “.

Тя уточни, че единственото изискване за кандидат-министрите е да няма подозрение за тях по отношение на честността им и че не са взели участие в корупционни схеми.

В сфера „ Правосъдие “ бъдещите съдружни сътрудници са се разбрали да подпишат декларация, с която да изискат оставката на основния прокурор Иван Гешев за редовно несъблюдение на служебните отговорности. Постигнато е и единодушие за реформиране на активността на КПКОНПИ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР