Ние надлежно плащахме, на минутата, солидарно, каквото ЕК ни каже,

...
Ние надлежно плащахме, на минутата, солидарно, каквото ЕК ни каже,
Коментари Харесай

Борисов поиска да ни върнат парите за ваксините. Оправда се с ЕК

”Ние съответно плащахме, на часа, солидарно, каквото Европейска комисия ни каже, а в този момент фирмите се мотаят. Надявам се комисията да работи по-строго, в случай че би трябвало да има и съд, с цел да ни се върнат парите, които сме вложили ”, сподели Бойко Борисов пред публицисти по въпроса със закъснелите ваксини.
Договорите се изготвяха и договарянията се водеха от Европейска комисия, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, съобщи той. Но не сподели, дали при друго обмисляне и избор на ваксини по настаяване на България, нещата нямаха да стоят по различен метод.

Когато би трябвало най-големите компании да си съблюдават договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и съответно плащахме, сподели Борисов и добави, че в този момент със забавянето процесът се слага под риск.

Премиерът разгласи и че европейските водачи са обсъждали да се направи електронен " зелен " паспорт за тези, които са преболедували, с антитела или с документа, че са имунизирани, да не се постанова да вършат проби и да бъдат поставяни под карантина.

Готов съм и самолета да изпращаме да идват по-рано, само че спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това движение два дни са 40 хиляди души, обясни Борисов.

По думите му през днешния ден у нас са пристигнали 12 хиляди дози от имунизацията на Модерна, а производителят е заречен нощес, че ще съблюдава договореностите за март.

Не е почтено, дори е недопустио, в случай че някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, разяснява още Борисов, съгласно който Европейска комисия би трябвало прецизно да следи това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР