Ние избрахме промяна за България и промяната избра нас“, заяви

...
Ние избрахме промяна за България и промяната избра нас“, заяви
Коментари Харесай

Нинова потвърди оставката си пред конгреса на БСП

„ Ние избрахме смяна за България и смяната избра нас “, съобщи тя в отчета си
Корнелия Нинова удостовери, че не отдръпва оставката си като водач на партията, само че прикани конгресът да не трансформира устава и да резервира директния избор на водач с вътрешнопартиен избор.

„ Днес я удостоверявам пред вас и апелирам да се спре с всички операции и спекулации по тази тематика “, съобщи Нинова. „ До конгреса са постъпили писма за анулация на директен избор. Моля не правете това. Не отнемайте на членовете най-демократичното, модерното и свободното право. Всеки да може да гласоподава за своя водач. Не отменяйте директния избор “, настоя Нинова.

„ Резултатите от изборите и моята оставка, която е реалност, не би трябвало да пречат на бъдещето на Българска социалистическа партия и на България”, сподели тя.

В политическия си отчет пред съвещанието на 50-ия конгрес Корнелия Нинова призна за пагубната загуба на партията на изборите, само че измежду аргументите за това посочи машинното гласоподаване и пандемията от ковид. Тя се разгласи за смяна в изборното законодателство с въвеждане на разбъркан избор - бюлетини и машини.

„ Дойде това време в ръководството на България да покажем морала и защо е политиката “, съобщи Нинова в отчета си на съвещанието.

„ Ние сме изправени пред предизвикването да покажем нов честен облик на Българска социалистическа партия, а през ръководството да покажем, че можем, че сме партията, която мисли за просперитета на България и за добруването на българския народ “, добави Нинова.

Зарече се, че няма война с Радев: „ На полето на упреците към нас, бяхме подложени на критика за какво подлагаме на критика служебния кабинет и индиректно това се отразява на Радев “, установи соцлидерката.

„ Ние избрахме смяна за България и смяната избра нас - ние сме част от ръководещата коалиция в България “, отсече тя. Нинова

отхвърли и обвиняванията, че в партийния орган в. „ Дума “ има уволнения под напън на партийното управление. „ За „ Дума “ стана закономерно да избухват измислени, подправени кавги. Докато има Българска социалистическа партия, ще има в. „ Дума “.

Позицията България по тематиката с Русия би трябвало да бъде съобразена с подписаното съдружно съглашение, заключи още Нинова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР