Ние, хората, се прозяваме, когато сме уморени или когато ни

...
Ние, хората, се прозяваме, когато сме уморени или когато ни
Коментари Харесай

Защо кучетата се прозяват толкова много

Ние, хората, се прозяваме, когато сме изтощени или когато ни е скучно. Това е натурален предпазен механизъм на тялото, с който се предпазваме от заспиване тъкмо в този миг. И си подсещаме, че е време за отмора.

Прозявката раздвижва мускулите на лицето и челюстта и по този метод усъвършенства кръвообращението в главата и към мозъка. До него доближава и повече О2, когато се прозяваме с необятно отворена уста.

Ако имаме куче, сигурно сме забелязали, че то се прозява доста по-често от нас . И седим, и го гледаме, и се чудим от какво се е уморило толкоз...
 Снимка 481839
Според ветеринара доктор Кати Нелсън, представена от Reader`s Digest, прозяването при кучета значително също е метод да не заспят , когато доста им се спи. Но зад него може да се крие и друга причина.

Оказва се, че то може да е кучешкият еквивалент на ръкостискането - с него едно куче се поздравява с друго и го предизвестява, че има мирни планове.
 Снимка 481841
Освен това, прозявката е и механизъм за утешение . Затова е евентуално да се случва по-често, когато кучето е уплашено, обезпокоително или доста разгорещено.
 Кучетата и по какъв начин ни оказват помощ да бъдем по-здрави и по-щастливи
Кучетата ни вършат по-здрави и по-щастливи

Някои от доста изгоди на това да имаме домакински любим

Така че, домашните ни любимци имат доста аргументи да се прозяват, а в това няма нищо притеснително, в случай че внезапно не са почнали да го вършат доста по-често. Тогава може да е на разположение прочувствена причина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР