Ние делът на тази историческа Македония, която е в България,

...
Ние делът на тази историческа Македония, която е в България,
Коментари Харесай

Зоран Заев: Признаваме българския дял от Македония


Ние делът на тази историческа Македония, която е в България, го признаваме като български дял и тук няма никакви алтернативи. Това съобщи в изявление за бТВ македонският министър председател Зоран Заев.

"Ако погледнем исторически къде е била тази историческа Македония, има един дял в България. Има един дял в Гърция! Ние сме единствено една част. И това е реалност – ние сме горния дял, северния, Вардарския дял", сподели той.

Македонският министър председател акцентира, че е доста значимо вкъщи да не бъдем обезличени. "Да не бъдем обезчестени. Когато влязохте в тази постройка, извън пишеше "Правителство на република Македония". Да не се постанова това да го променяме", добави Заев.

На въпроса дали е приказвал с някой от българските си сътрудници по отношение на вероятно ново име на страната, той съобщи: "Не. Мисля, че макар че имаше някои обществени изявления, най-после стана ясно, че всъщност това и не е значимо. Ние делът на тази историческа Македония, която е в България, го признаваме като български дял и тук няма никакви алтернативи. Ние го назоваваме този Пиринския дял, тъй като Пирин е най-голямата планина, само че там живеят жители на България, някои от които се усещат македонци и това е тяхно право. И нямаме никакъв подобен проблем".

„ Ако не успеем, няма да имаме евентуално бъдеще в Европейски Съюз, в НАТО. Тогава ще би трябвало Европа да я доведем в Скопие, в Македония – не виждам различен вид! В най-краен случай, в случай че не се откри решение, въпросът ще остане отворен и ще продължим след три месеца, след шест месеца отново да търсим отговор ”, уточни още Заев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР