Ние често говорим за богатствата на българската земя, за нейното

...
Ние често говорим за богатствата на българската земя, за нейното
Коментари Харесай

Предизвикателствата пред Минно-геоложкия университет - Зелената сделка и опазването на въздуха

Ние постоянно приказваме за благосъстоянията на българската земя, за нейното изобилие, само че и постоянно пропущаме, че тази земя крие в недрата си безчетни естествени благосъстояния, които би трябвало да бъдат проучвани , разкривани, разработвани и от метода, по който се прави тази активност, зависи нашият прогрес като общество.

Това съобщи президентът Румен Радев на формалното разкриване на новата академична образователна година в Минно-геоложкия университет " Свети Иван Рилски " (МГУ).

За него е чест да открие образователната година в университет със славни обичаи, с дейни и научни-изследователски действия , с високо добро име и интернационално самопризнание, с упоритостта за бъдещето, с значимо значение за стопанската система, с надарени преподаватели и студенти. Радев е очарован от сложната и рискована специалност на минната геология , която възпитава, построява темперамент и полезности.
 Радев предложения Борисов да се кандидатира за президент
Радев предложения Борисов да се кандидатира за президент

Държавният глава настоя водачът на ГЕРБ да не употребява партията си като щит

" Вие като специалности сте в самата основа на всяка една стопанска система и промишленост. От вашите експертизи и познания зависи да имаме успеваемост, да имаме резистентност на тази стопанска система и конкурентоспособност. В това се крие и вашата високо виновна задача към обществото ", обърна се Радев към първокурсниците в университета.

По думите му п редизвикателствата пред студентите на Минно-геоложкия университет порастват поради Зелената договорка, климатично-неутралната стопанска система , които изискват нов метод и решения за преработването на отпадъците, трансформацията от линейна към кръгова стопанска система, запазване на природата и чистотата на въздуха, постигането на устойчиви екосистеми. Всичко това няма по какъв начин да се случи без студентите на МГУ, посочи Радев, който благодари на преподавателите, които дружно със студентите развиват и съхраняват богатите обичаи със модерни, ефикасни и съвременни форми на обучение.

Радев пожела на студентите професионални триумфи и триумф в тяхната просветителна задача. Не забравяйте, че от това по какъв начин вие ще се развиете, зависи нашето икономическо бъдеще и бъдещето ни като общество. За това ви приканвам да бъдете същински експерти и виновни бъдещи водачи на България, сподели Радев в заключителното си послание към студентите.
 КНСБ: България е най-големият губещ от
КНСБ: България е най-големият губещ от " Зелената договорка " на Европейска комисия

Според Пламен Димитров това изобщо не било " договорка "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР