Ние бяхме арестувани по неотложност, според която няма нужда за

...
Ние бяхме арестувани по неотложност, според която няма нужда за
Коментари Харесай

ЛиЛана: Арестуваха ни като убийци

Ние бяхме задържани по необходимост, съгласно която няма потребност за позволение от арбитър. Така арестуват, да речем, палач, който бяга по улицата или апаш, който прави закононарушение сега. Ние също бяхме задържани по този метод, по необходимост, все едно сме на място на престъпление. Без решение от арбитър, издадено беше 24 часа по-късно от ареста, от арбитър на Специализирания съд. Било станало доста незабавно и ДАНС са пуснали информация, че би трябвало незабавно да бъдем задържани. Това разяснява Лиляна Деянова (ЛиЛана) в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич ".

"Една година по-късно към момента нямаме импортиран обвинителен акт или публично повдигнато обвиняване за този арест ", изясни Деянова.

"Ние сме единствените, които преди да бъдем задържани, сме подали сигнал в прокуратурата, който е сериозен сигнал. Включително следователката ни сподели, че първоначално си е помислила, че нашият сигнал е сериозното доказателство, което тя има, тъй като нищо останало няма против нас. А нашият сигнал се преглежда съвсем 2 години ", сподели тя.

По думите на съдружника ѝ Мартин Димитров това е единственият метод да бъде задържан някой без глоба от съда. "Прокуратурата се отхвърли от личното си неуместно обвиняване към нас, че ние сме заплашвали шефа на АПИ и шефа на ТОЛ, че ще им желаяме оставката, в случай че не си правят работата ", добави той.

Припомняме, че Специализираната прокуратура разгласи, че е завършила следствието за нелегално асимилиране на средства по европейската стратегия "Иновации и конкурентоспособност " против певицата Лиляна Деянова, известна с псевдонима ЛиЛана.

Заедно с нея обвинени са още съдружникът ѝ Мартин Димитров, брат ѝ Александър Деянов-Скилър, някогашната ѝ дуетна партньорка Ася Йочева и още трима души. Предстои материалите по делото да бъдат предявени на отбраната, след което обвинителният акт ще бъде импортиран в Специализирания углавен съд.

Разследващите настояват, че обвинените са взели участие в проведената незаконна група, която е усвоила нелегално над 2 млн. лева от 2016 година до 25 април 2020 година, когато петима от тях бяха арестувани. Предмет на делото бяха общо 11 контракта за европейско финансиране, подписани от следени от групата компании на обща стойност над 4.88 млн. лева, твърди още спецпрокуратурата. Засега оттова обаче не конкретизират обособените обвинявания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР