Нидерландското правителство се подготвят да въведе първия вечерен час на

...
Нидерландското правителство се подготвят да въведе първия вечерен час на
Коментари Харесай

Такова нещо се случва в Нидерландия за първи път от Втората световна война

Нидерландското държавно управление се приготвят да вкара първия вечерен час на национално равнище от времето на Втората международна война в опит да ограничи разпространяването на нови коронавирусни разновидности в страната, съобщи БНР, цитирайки " Ройтерс ".

С вечерния час хората ще могат да напущат домовете си единствено при последна нужда от 20,30 часа до 4,30 сутринта. Мярката ще важи от петък вечерта. Училища и магазини за несъществени артикули са затворени от средата на декември, а два месеца по-рано стопираха работа питейни заведения и заведения за хранене.

Локдаунът ще остане в действие най-малко до 9 февруари, заяви предходната седмица министър председателят Марк Рюте. Въвеждането на първи вечерен час в Холандия от времето на Втората международна война е доста противоречиво и разнообразни политически партии към този момент оповестиха, че няма да го поддържат. Окончателното решение се чака по-късно през днешния ден. След това кабинетът ще търси поддръжката на депутатите за ограниченията в парламентарен спор. Вечерният час обаче може да бъде натрапен без поддръжката на опозиционните партии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР