Нидерландското правителство е неприятно изненадано, след като енергийният гигант Shell

...
Нидерландското правителство е неприятно изненадано, след като енергийният гигант Shell
Коментари Харесай

Shell мести централата си във Великобритания и маха Royal Dutch от името си

Нидерландското държавно управление е " неприятно ненадейно ", откакто енергийният колос Shell го осведоми за проектите си да реалокира централата на компанията във Англия.

Shell заяви, че възнамерява да реалокира данъчната си резиденция и основния си изпълнителен офис от Нидерландия в Обединеното кралство и да отстрани Royal Dutch от името си след 130 години в границите на огромна смяна.

Нидерландското министерство на стопанската система съобщи, че компанията " е уведомила кабинета за желанието си да реалокира основното си ръководство в Обединеното кралство ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Петролният колос Royal Dutch Shell се регистрира чиста загуба о...

" Ние сме неприятно сюрпризирани от това. Кабинетът надълбоко съжалява за това желание ", сподели министърът на стопанската система Стеф Блок в изказване в Twitter, съобщи БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес. " Водим договаряния със Shell по отношение на последствията от това пренасяне за работните места, сериозните капиталови решения и устойчивостта. Те са извънредно значими ", добави Блок. " Shell ни увери, че последствията за личния състав от това решение ще се лимитират до преместването на редица изпълнителни/бордови позиции от Нидерландия в Обединеното кралство. "

Планът на Shell да приключи англо-холандската си конструкция следва редица неуспехи в Нидерландия през последните месеци. През април нидерландски съд подреди на Shell да понижи излъчванията си на парникови газове в знакова победа за деятелите за климата. Shell би трябвало да понижи въглеродните си излъчвания с 45% до 2030 година, защото способства за " ужасните " последствия от изменението на климата, постанови съдът в Хага. След това най-големият холандски пенсионен фонд ABP разгласи през октомври, че ще спре да влага във всички компании за изкопаеми горива, в това число и в Shell.

Плановете на Shell също по този начин са спомагателен удар за холандците, откакто предходната година колосът за потребителски артикули Unilever съобщи, че е станал напълно английска компания.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР