Нидерландският юрист Рой Вермеер често защитава футболисти в споровете им

...
Нидерландският юрист Рой Вермеер често защитава футболисти в споровете им
Коментари Харесай

Нидерландски юрист: От ЦСКА казват, че клубът не съществува

Нидерландският правист Рой Вермеер постоянно пази футболисти в разногласията им с финансите с клубове от целия свят. Юристът приказва пред уеб страницата vice.com за премеждията на играчите по света, където обръща особено внимание и на случая “ЦСКА”.

" Често се случва даден клуб да банкрутира, тъй че всички задължения да бъдат анулирани и дължимите заплати да не се изплатят, а по-късно клубът да направи рестарт под идентично име. В България имаме случай с ЦСКА (София). Те банкрутираха през 2013 година. След преструктуриране те дадоха на клуба името ЦСКА София. Всичко останало е същото като на остарелия ЦСКА (София) - от логото до стадиона. Но в делото те споделят, че ЦСКА (София) към този момент не съществува, тъй че играчите, които са били там по това време, не могат да получат парите си.

От името на нидерландски състезател, който беше в ЦСКА, ние - дружно със съюза на нидерландските футболисти - започнахме дело, с което новото ЦСКА София да бъде отговорно за задълженията на остарелия индивид, ЦСКА (София). Сега чакаме решението на най-висшия състезателен съд, КАС в Швейцария ", съобщи Вермеер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР