Нидерландският гранд разгроми с 9:0 третодивизионния Екселсиор Мааслиус за Купата

...
Нидерландският гранд разгроми с 9:0 третодивизионния Екселсиор Мааслиус за Купата
Коментари Харесай

Аякс изуми света при 9:0 в 89': Направи шпалир за играч, борещ рака

Нидерландският гранд разгроми с 9:0 третодивизионния Екселсиор Мааслиус за Купата на страната. Николас Таляфико откри резултата в 9-ата минута, Данило Перейра се регистрира с четири попадения (21`, 26`, 37` и 54`), Мохамед Дарами добави две (66` и 83`), до момента в който Юри Регер (41`) и Кристиан Хлинсон (64`) прибавиха по едно.
Безспорният миг на мача обаче пристигна в 89-ата минута, когато футболистите на първенеца направиха нещо извънредно красиво. В игра за Екселсиор Мааслиус се появи Девин Планк. Той бе диагностициран с рак във фибулата преди една година. Тогава той оповестява на лекарския екип за своя дискомфорт в прасеца.
Неговото възобновяване върви добре и в мача против Аякс той се завърна във футбола. А нидерландският гранд се погрижи да го запомни. Всички футболисти на терена се подредиха до тъчлинията и направиха шпалир на Девин Планк, който е едвам на 20 години.
" Много съм благополучен от това, че се завърнах на терена, макар че бе за малко време. Това бе паметен за мен миг, може би един от най-хубавите в живота ми. Вече бяхме създали четири промени и мислех, че няма да влизам. За благополучие треньорът не ме не помни. Едва в този момент съзнавам този жест " - показа след срещата Планк.
" Работя върху това всеки ден, с цел да бъда в по-добра форма. Надявам се да си върна титулярното място допустимо най-скоро " - добави още 20-годишният футболист. Можете да видите красивата демонстрация на играчите на Аякс по-долу в материала.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР