Нидерландски учени работят върху развитието на лазерна технология, която може

...
Нидерландски учени работят върху развитието на лазерна технология, която може
Коментари Харесай

Няма мърдане: Ще ни ваксинират с лазер, няма нужда от игла!

Нидерландски учени работят върху развиването на лазерна технология, която може да докара до "почти безболезнено " инжектиране на ваксини без игла, и преглеждат технологията като пробив, който ще облекчи страха на някои пациенти от иглите и ще усили броя на хората, които се имунизират, предават Reuters, представени от.

Устройството употребява лазер, който отблъсква дребни капчици през външния пласт на кожата, сподели Дейвид Фернандес Ривас, професор в Университета на Твенте и помощник в Масачузетския софтуерен институт (MIT).

Самата процедура е по -бърза от захапване от комар и „ не би трябвало да боли “, защото нервните окончания на кожата не се нервират. Ривас прибавя, че процедурата ще бъде в допълнение проучена.

„ Стъклото, в което е сложена течността, се нагрява с лазер за милисекунда и по-късно в течността се основават мехурчета, които я изтласкват през външния пласт на кожата със скорост най -малко 100 километра в час “, споделя Ривас в изявление за Reuters.

Тази процедура разрешава инжектирането на течността през кожата без никакви повреди или белези. Не се вижда рана или входна точка, прибавя Ривас.

Той се надява, че изобретението му ще помогне на повече хора да решат да се имунизират, като в това време ще предотврати риска от замърсяване, което може да възникне заради нечисти инжекционни игли. Не на последно място, неговото откритие ще помогне за понижаване на медицинските боклуци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР