Нидерландски репортери разбраха какво конкретно коли са се озовали на

...
Нидерландски репортери разбраха какво конкретно коли са се озовали на
Коментари Харесай

Как коли за 430 млн. долара потънха в Атлантика

Нидерландски кореспонденти схванаха какво съответно коли са се озовали на дъното на океана поради скорошния пожар на кораба Felicity Ace. Сред тях са именитата Honda Prelude SiR, колекционерската испанска сглобка на Land Rover Santana от 1977 година, новото Porsche 718 Boxster GTS 4.0 и други редки и скъпи возила.

Повече от половината от 4 000 удавени коли принадлежат на Volkswagen Group, в това число 15 Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae - на стойност над 400 000 $ за брой. Сега, с цел да изпълнят отговорностите си към клиентите, италианците ще би трябвало да възобновят производството на този модел. Други загуби на групата включват Audi TT Roadster, Audi Q2, Audi e-tron GT, Porsche Cayenne, Volkswagen Jetta и Taigo.

Какво се случва?
На 16 февруари избухва пожар на товарния транспортен съд Felicity Ace, който пътува под панамски байрак от Германия за Съединени американски щати. Капитанът се обажда на пристанището на Азорските острови, което е най-близо до мястото на злополуката, като допуска, че повода за пожара са литиево-йонните акумулатори на електрически коли. По-късно обаче тази версия не беше доказана.

Надеждите корабът с изгорели коли да бъде изтеглен до пристанището се оказват напразни. На 1 март корабът се прекатурна на десния си ръб и потъна на триста и петдесет километра от Азорските острови. Сега ро-ро (както се назовават ​​кораби от този вид, предопределени за транспорт на транспортни средства) почива на трикилометрова дълбочина. Анализаторите правят оценка общата стойност на заличавания товар на 438 милиона $, като 95% от загубите са в коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР