Нидерландски изобретател е изнамерил начин да заобиколи неприятните ковид-тестовете с

...
Нидерландски изобретател е изнамерил начин да заобиколи неприятните ковид-тестовете с
Коментари Харесай

Нидерлански изобретател открива COVID-19 чрез викове и пеене - slava.bg

Нидерландски откривател е изнамерил метод да заобиколи неприятните ковид-тестовете с носови намазки, употребявайки виковете на пациентите, заяви Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Петер ван Вийс вкарва участниците в херметична кабинка и ги кара или да крещят, или да пеят на всеослушание. Индустриална система за разчистване на въздуха всмуква всички публикувани от устата частици, които по-късно са подложени на разбор.

"При пеене и кряскане се изхвърлят десетки хиляди носители, съдържащи вируса ", изяснява изобретателят. Той е бизнесмен по специалност и е обзавел кабинката си наоколо до център за ковид-тестове в покрайнините на Амстердам. Ван Вийс тества изобретенето си върху хора, които преди малко са минали през обичайните проби за разкриване на ковид.

"Винаги е доста прелестно да произвеждаш викове, когато никой не може да те чуе! ", разяснява Сорая Асуд, която се оказва с негативен тест за бъдещо странствуване до Испания.

Новият аудио тест лишава 3 минути до приемане на крайния резултат. Вирусът е разпознат в сходство с неговата величина благодарение на нанометърно устройство.

Ван Вийс вижда приложението на своята разработка при проби на аудитория преди концерти, на летища, учебни заведения и офиси.

Тест с мирис, сходен на дрегерите за алкохол, беше утвърден за разкриване на ковид в Амстердам предишния месец, само че не е пробван още на национално равнище, напомня организацията.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР