Нидерландската полиция разби най-голямата според служителите на реда откривана досега

...
Нидерландската полиция разби най-голямата според служителите на реда откривана досега
Коментари Харесай

Нидерландската полиция разби най-голямата лаборатория за производство на кокаин в страната

Нидерландската полиция разруши най-голямата съгласно чиновниците на реда откривана до момента лаборатория за произвеждане на кокаин в страната, скрита в бивше учебно заведение за конна езда, заяви Асошиейтед прес. При интервенцията били задържани 17 обвинени, в това число колумбийски, турски и нидерландски жители.

Полицията разгласи през вчерашния ден, че е разкрила десетки хиляди литри химически субстанции и 100 кг подготвен за приложимост кокаин, когато е атакувала в петък учебното заведение за конна езда.

Служителите на реда са разкрили също спални пространства за служащите от лабораторията в постройка в Нейевен, на 120 км североизточно от Амстердам.

Андре ван Рейн, основен контрольор в полицейския отдел за битка с трафика и произвеждане на опиати сподели, че откритата лаборатория е разполагала с потенциал за произвеждане на 150-200 кг кокаин на ден, чиято стойност на дребно възлиза на 4,5 - 8 млн. евро.

Направен от полицията видеозапис демонстрира съоръжение и такъми, в това число пластмасови бидони и вани с химически субстанции, и редица от пет червени бетонобъркачки, които са били употребявани за добиване на кокаин от артикули като облекла, напоени с опиата, преди да бъдат изнесени за Нидерландия.

Полицията заяви, че 13 от арестуваните обвинени са колумбийци, а един от останалите има двойно нидерландско и колумбийско поданство. Очаква се обвинените да бъдат изправени пред проверяващ магистрат на следващия ден и вдругиден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР