Нидерландия записа трети пореден успех на Евро 2020, след като

...
Нидерландия записа трети пореден успех на Евро 2020, след като
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 Нидерландия не срещна затруднения срещу Северна Македония

Нидерландия записа трети следващ триумф на Евро 2020, откакто в последния си мач от група С надигра Северна Македония с 3:0 на " Йохан Кройф Арена " в Амстердам. В съществени настоящи лица за " лалетата " се трансфораха Мемфис Депай и Жоржиньо Вайналдум. Първият откри резултата в 24-та минута, а през второто полувреме Вайналдум вкара два пъти в границите на 7 минути. С триумфа си селекцията на Франк де Бур събира 9 точки и печели изрично своята група.

Северна Македония се държа почтено в мача до първото полувреме, само че през втората част класата на Нидерландия надви. Селекцията на Игор Ангеловски означи два пъти във вратата на Маартен Стекелбург, само че и двата пъти бе отсъдена засада. Двубоят се оказа финален за капитана на отбора Горан Пандев, който бе заменен в 69-та минута под овациите на публиката.

Футболистът на Аякс Райън Гравенберх пропусна първата опция в мача след единствено 2 минути. Негов удар мина над вратата на Димитриевски.

Северна Македония сподели, че няма само да се брани в 9-та минута. Горан Пандев изведе с едно допиране Иван Тричковски, който вкара топката във вратата на Маартен Стекелебург. Впоследствие стана ясно, че нападателят е бил с малко зад отбраната на Нидерландия.

След 15 минути игра към този момент се оформи обстановката на терена. Очаквано Нидерландия държи топката и пробва с бързи подавания сред линиите да изведе играчите си на положителни позиции. Северна Македония най-вече се пази, само че на няколко пъти бързо прави преходи от защита в нахлуване.

Северна Македония пропусна отличен късмет на контраофанзива, когато в 20-та минута Александър Трайковски уцели лявата греда на Стекеленбург с удар отвън наказателното поле. Стражът обаче имаше шанс и топката не попадна в мрежата.

Домакините поведоха в резултата в 24-та минута, когато Мемфис Депай приключи бърза контраофанзива. Той получи пас отдясно от Дониел Мален и стреля по земя в наказателното поле. При отнемането на топката за началото на офанзивата Горан Пандев претендираше, че е бил фаулиран, само че след намесата на ВАР попадението остана.

Александър Трайковски опитва още веднъж да вкара от разстояние в 29-та минута. Неговият шут обаче мина над вратата този път. В ответната офанзива Дензъл Дъмфрис пропусна да удвои преднината на Нидерландия, откакто изстрелът му от близко бе избавен от Димитриевски.

Двата тима продължиха да играят във високо движение, като попадението несъмнено отвори още повече срещата. В 42-та минута Мемфис Депай се развихри по лявото крило и мина двама играчи на Северна Македония. Пасът му към вратарското поле обаче бе кръстосан, а топката изчистена.

Първото полувреме завърши с най-малък задатък за Нидерландия. Селекцията на Франк де Бур продължава да играе бърз и атрактивен футбол, а над всички са Мемфис Депай, Дензъл Дъмфрис и Райън Гравенберх. Северна Македония също има своите шансове и сподели, че няма да се помири с нова загуба.

В началото на втората част Нидерландия бе покрай втори гол. При центриране от корнер Матайс де Лихт стреля към вратата, само че Иван Тричковски мазета от голлинията.

В идната офанзива домакините въпреки всичко поведоха с два гола посредством своя капитан Жоржиньо Вайналдум в 51-та минута. Той получи отличен пас отляво от Мемфис Депай и от непосредствена непосредственост нямаше по какъв начин да сгреши - 2:0 за Нидерландия.

Енис Барди бе близо да върне едно попадение в 56-та минута, когато стреля рисково от директен свободен удар. Ударът му в ъгъла на Стекеленбург обаче бе отразен.

В 58-та минута Нидерландия напълно умъртви интригата в мача с трети гол. За повторно в мача Жоржиньо Вайналдум вкара в мрежата на Димитривски. Първо Депай бе изведен чудесно от Гравенберх и стреля по земя, само че стражът на Северна Македония избави. Кълбото обаче се озова във Вайналдум, който не сгреши за 3:0.

След час игра още веднъж новият футболист на ПСЖ бе покрай хеттрик, само че този път шутът му мина над вратата. Секунди откакто се появи в игра в 66-та минута Вут Вегхорст нацели горната греда с мощен изстрел в наказателното поле.

Капитанът на Северна Македония Горан Пандев бе заменен в 68-та минута под овациите на публиката на " Йохан Кройф Арена ". Неговите съотборници му направиха шпалир, до момента в който излиза от терена.

Резервата за Северна Македония Дарко Чурлинов съумя да преодолее Стекеленбург в 72-та минута, само че още веднъж флагът за засада на страничния рефер не разреши на балканците да се разпишат в мача.

В последните десетина минути от срещата Нидерландия пропусна още няколко шанса да се разпише, а най-сериозният от тях бе състояние на резервата Коди Гакпо в 88-та минута.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР