Нидерландия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство в Катар,

...
Нидерландия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство в Катар,
Коментари Харесай

Нидерландия е първият четвъртфиналист в Катар

Нидерландия се класира за четвъртфиналите на Световното състезание в Катар, откакто надигра Съединени американски щати с 3:1. На стадион „ Халифа “ в Доха възпитаниците на треньора Луис ван Гаал демонстрираха по-сериозна успеваемост пред гола и стигнаха до триумфа след попадения на Мемфис Депай (10), Дейли Блинд (45) и Дензел Дъмфрис (81). Хаджи Райт (76) бе дал вяра на американците в средата на второто полувреме.

В идната фаза Нидерландия ще се изправи против спечелилия от конфликта сред тимовете на Аржентина и Австралия, чийто мач е тази вечер от 21 ч.

Двубоят в Доха стартира с ранен пропуск на Кристиан Пулишич, чийто удар в 3-та минута бе отразен от вратаря на „ лалетата “ Ноперт. Малко по-късно европейците поведоха в резултата. Дъмфрис проби по дясното крило и подаде топката към точката на дузпата, откъдето Мемфис Депай нямаше проблеми да улучи ъгъла и да направи 1:0.

В края на първата част „ лалетата “ удвоиха преднината си с гол-близнак на първия. Дъмфрис проби по дясното крило, откри към дузпа Дейли Блинд, който също с прелестно ориентиран удар осъществя за 2:0.

Американците започнаха добре второто полувреме, само че стигнаха до гол чак в 76-та минута. Резервата Хаджи Райт получи хубаво подаване от Пулишич, преодоля вратаря на нидерландците и по-късно насочи топката в опразнената врата – 2:1. Янките натиснаха в търсенето си на втори гол, само че за сметка на това в 81-та минута вкараха „ лалетата “.

Дейли Блинд центрира от лявото крило, а Дъмфрис бе непокрит на далечната греда и засече топката в противоположния ъгъл за 3:1. Така Дъмфрис затвърди прелестното си показване в мача с хубав гол, откакто преди този момент асистира за първите два.

БНР подкасти: Фактор Фактор Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР