Нидерландия рязко засили охраната на премиера Марк Рюте, след като

...
Нидерландия рязко засили охраната на премиера Марк Рюте, след като
Коментари Харесай

Марк Рюте под засилена охрана, наркопрестъпници искат да го убият

Нидерландия внезапно ускори защитата на премиера Марк Рюте, откакто полицията получи сигнали за допустима офанзива от нарушители, свързани с търговията с опиати. Информацията идва от холандски вестник, който се базира на добре осведомени източници, съобщи Ройтерс.

Въпреки че в Нидерландия са редки случаите на принуждение с потребление огнестрелно оръжие, убийствата и насилието, свързани с търговията с опиати, зачестиха през последните години в битка за систематизиране на територии.

Източник от държавното управление, поискал да остане неизвестен, удостовери информацията, появила се във вестник " Телеграаф ". Премиерът, помолен от публицисти да разяснява вестникарската обява, сподели: " Сигурността и защитата са въпроси, които в никакъв случай не се разискват обществено ".

Рюте, чието консервативно държавно управление се зарече да се бори с проведената престъпност, постоянно е имал ниско равнище на защита, откогато стана министър председател преди 11 години.

Хората в Хага постоянно го виждат по какъв начин кара велосипед, отивайки и връщайки се от работа, и го стопират, с цел да си вършат селфита или да си поговорят.

Симптом на засилващото се принуждение в търговията с опиати беше убийството на нидерландския престъпен кореспондент Петер де Врис, който беше убит измежду бял ден в Амстердам през юли, месеци откакто пое ролята на консултант на основен очевидец в огромен развой против проведената престъпност. Малко по-късно той умря от раните си. Бившият юрист на основния очевидец беше погубен по сходен метод пред дома си в Амстердам през 2019.

Не са редки и други закани, отправяни против политици. Антиислямисткият опозиционен водач Герт Вилдерс от 2004 година е заставен да живее на незнайно място и под защита поради непрекъснати смъртни закани.

През последните месеци на няколко индивида бяха наказани на санкции или къси присъди затвор поради закани против министри и законодатели, главно свързани с политиката на държавното управление за справяне с ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР