Нидерландия победи драматично Украйна с 3:2 в най-атрактивния мач от

...
Нидерландия победи драматично Украйна с 3:2 в най-атрактивния мач от
Коментари Харесай

Нидерландия изпусна питомното, но догони дивото в края

Нидерландия победи трагично Украйна с 3:2 в най-атрактивния мач от началото на европейското състезание по футбол! Двубоят от група 3 на шампионата, който се игра на " Йохан Кройф Арена " в Амстердам, предложи високо движение, доста борба и куп голови положения.

Домакините водеха с 2:0 до четвърт час преди края, само че позволиха равнене, преди да вземат своето в 85'.

" Лалетата " откриха в 52' посредством капитана Жоржиньо Вайналдум, който се възползва от груба неточност на вратаря Георги Бушчан и осъществя. Седем минути по-късно Ваут Вегхорст удвои задатъка на своите.

Снимка: Getty Images

Украйна обаче не се съобщи и стигна до 2:2 в рамките единствено на 4 минути сред 75' и 79' със ужасно осъществяване от Андрий Ярмоленко, последвано от гол и на Роман Яремчук.

Изглеждаше, че отборът на Франк де Бур ще стартира Евро 2020 с издънка, само че " лалетата " бяха избавени от десния бек Дензъл Дънфрис, който се разписа 5 минути преди края, засичайки с глава центриране на влезлия като промяна Нейтън Аке.

Снимка: Getty Images

Така Нидерландия записа победа при завръщането си на огромен конгрес. Отборът от Ниската земя не съумя да се класира за Евро 2016, както и за мондиала в Русия преди 3 години.

С трите точки нидерландците заемат втората позиция в група 3, ръководена от Австрия. По-рано довечера Вундертима победи с 3:1 дебютанта на еврофинали Северна Македония.

В идващия кръг водачите се изправят един против различен, а Украйна се сблъсква със Северна Македония.

Снимка: uefa.com
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР