Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките

...
Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките
Коментари Харесай

Йотова: Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на тези, които не искат силна Европа

Нидерландия направи най-хубавия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките партии в Европа и на тези, които не желаят да има мощна Европа, съобщи пред журналисти в Чирпан вицепрезидентът Илияна Йотова относно решението на Нидерландия да блокира приемането на България в Шенгенското пространство, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ С решението си те толерират двойните стандарти в Европа

– нещо, което не стои в основата на основаването на Европейския съюз “, разяснява тя и изрази мнение, че това решение опонира на европейските полезности като взаимност, съпричастност, взаимна помощ, взаимно почитание.

„ Аз имам още едно обръщение и това е към всички политици

– дано това решение на Нидерландия да не се трансформира в мотив за нови вътрешнополитически конфликти и за конфликти сред партиите, тъй като тук ползата на България е над всичко “, сподели още Йотова. Тя уточни, че към момента има няколко форума на европейско равнище, на които страната ни ще бъде показана. „ Нека да оставим българската дипломация, която работи извънредно през последните месеци, да довърши своята работа, да оставим опцията на президента Радев да отбрани българската позиция и да се надяваме на триумф “, разяснява тя. 

Илияна Йотова изрази мнение, че най-хубавата и безапелационна реакция на решението на Нидерландия е тази на президента, който дефинира решението като „ цинично “. 

Йотова разяснява и измененията в Изборния кодекс и решението на Народното събрание по отношение на опазване на записа на регион „ Чужбина “ и приемането на отлагателния текст за използването му от 1 януари 2025 година. На въпрос дали Президентската институция ще наложи несъгласие на този текст, Йотова разяснява, че още не е получен окончателният текст на измененията в Изборния кодекс. „ Когато забележим тези текстове, както постоянно се постъпва, под лупа ще гледаме всеки един текст. Ако се намерят текстове, които опонират на Конституцията, няма да има мотив за съмнение “, съобщи тя. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР