Нидерландецът Джеричио Валентайн ще играе за Спартак (Варна) напролет. Пред

...
Нидерландецът Джеричио Валентайн ще играе за Спартак (Варна) напролет. Пред
Коментари Харесай

Нидерландецът в Спартак : Харесах отбора, Варна и жените

Нидерландецът Джеричио Валентайн ще играе за Спартак (Варна) през пролетта. Пред „ Петел” 20-годишният централен бранител разгласи по какъв начин се е стигнало до прехвърлянето и разкри първите си усещания от варненския клуб и града.

Как пристигнах в Спартак

Има една обществена мрежа, в която са оповестени клипове с моята игра. Треньорът на Спартак е харесал изявите ми, свърза се с мен и ми предложи да дойда в клуба. Приех, дойдох във Варна и след няколко тренировки ми предложиха контракт, който подписах, защото ми хареса концепцията да съм част от един перспективен отбор и трогателен план.

Как станах футболист

Аз съм роден в Амстердам, само че когато бях на 6 години, се преместихме със фамилията ми в Хага. Още от най-ранна възраст, като повече деца в Нидерландия, играех футбол в махалата, а на 6 години почнах направих първите си стъпки на терена в школата на Ден Хааг. Минах през всички възрастови групи на клуба, а последният ми клуб при мъжете бе Хага в Трета дивизия.

Какво научих за Спартак

Отбор с обичаи и име в българския футбол, само че последните 11 години не са сполучливи за него. Надявам се с общи старания да върнем престижа му.

Може ли Спартак да се избави

Докато има мачове, постоянно има надежа. Важното е във всяка среща да поддържаме непрекъснато положително игрово равнище и да даваме максимума от себе си. Правим ли го, уповавам се да има и резултати. Отборът ми харесва, има положителни играчи, положителни и като хора. Колективът е прелестен и обединен.

Какво мисли за Варна

Хубав град, с хубава храна, изключително тази в Хепи. Жените също ми харесват, само че аз имам другарка в родината си.

Кога ще научи български език

Започнах да изучавам български, към този момент знам по какъв начин да приветствам и няколко други думи. Смятам, че до 3 месеца ще мога свободно да споделям на вашия език със съотборниците си, тъй като в този момент го върша единствено на британски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР