NiB: Now in Bulgaria, авторският музикален проект на Николай Бекриев

...
NiB: Now in Bulgaria, авторският музикален проект на Николай Бекриев
Коментари Харесай

Заека ни потапя в най-дълбокото синьо в новата песен на NiB: Now in Bulgaria

NiB: Now in Bulgaria , авторският музикален план на Николай Бекриев или Заека от Анимационерите, показва ново парче, което дава мощна поръчка за нов любимец на почитателите на различната групировка.  



Моят подводен Рим има дълга и невероятна история. Откриващият риф се ражда тъкмо преди осем години в бар в София, където Николай Бекриев избира да прекара вечерта под музикалната селекция на Краси Москов. Следва поредност от несполучливи опити за опитомяване на концепцията. Неочакваният катализатор за песента е автобиографията на Flea от Red Hot Chili Peppers, споделя Заека. Страниците на книгата са оня изчезнал детайл, който намества парченцата от пъзела.  

Крайният резултат е повече от впечатляващ. Моят подводен Рим стартира с вълшебен риф, който се развива амбициозно и вкарва слушателя в следващата остроумна игра на думи, предизвикваща въображението. А „ най-дълбокото синьо " е рефренът, който почитателите на различната музика в България скоро ще повтарят.  



За видеото на песента NiB: Now in Bulgaria още веднъж се оставя в ръцете на тандема Стефка Николова и Васил Стефанов. В клипа на Моят подводен Рим основният воин търси отговори на въпросите в главата си от атрактивна психоаналитичка, в ролята на която се превъплъщава танцьорката и хореограф Дима Русева. „ Искахме занимателно и безконтролно видео за това, какво става в главата на някой, до момента в който слуша тази ария. А може би не става тъкмо това!? “, разясняват режисьорите.  

Интерпретацията е отворена за всички в софийския бар " Петък ", хазаин на премиерата на сингъла и формалния клип към него в 20:00. След прожекцията на видеото NiB: Now in Bulgaria ще свири онлайн и с пълнокръвна тайфа за първия си клубен гиг. Във групировката се включват Илиян Велев – Drumzy (Macrophone, Barbarones) – барабани, Мартин Евстатиев (Der Hunds, Subtierra) - бас и Христо Костов (китарист за HayesY на лайвовете им в България).  



YouTube премиерата на видеото към Моят подводен Рим е на 28 ноември в 00:00.

Част от финансирането на видеото е осъществено по стратегия „ Културен фонд “ на Музикаутор за 2021 г. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР