Ниагарският водопад ще светне в цветовете на българското знаме на

...
Ниагарският водопад ще светне в цветовете на българското знаме на
Коментари Харесай

Ниагарският водопад ще светне в цветовете на българското знаме на 3 март

Ниагарският водопад ще светне в цветовете на българското знаме на 3 март. Това ще стане за втора поредна година, като Канада ще означи националния ни празник с неповторимо светлинно шоу.

Инициативата е без аналог в дипломатическите връзки с Канада и е израз на положителното партньорство сред Генералното ни консулство в Торонто и община Ниагара фолс, Онтарио.

 
За първи път една от най-красивите естествени забележителности в света беше огряна в цветовете на българския трикольор през 2021 година

Събитието беше излъчено в действително време и беше следено от повече от 600 000 българи по целия свят.

Тази година светлинното шоу ще се състои на 3 март сред 22:00 и 22:15 ч. канадско време, в България то може да се види от 05:00 до 05:15 ч. на идващия ден, 4 март.

 
Организаторите от генералното консулство в Торонто още веднъж обезпечават опция шоуто да бъде проследено директно онлайн в страницата им в обществената мрежа – https://www.facebook.com/TorontoBulgaria.

В рамките на програмата по отбелязване на Националния празник в Канада генералното консулство провежда още няколко начинания в обособените провинции в страната, където знакови здания и уреди ще грейнат в цветовете на българското знаме:

В провинция Британска Колумбия в цветовете на трибагреника ще бъде осветена постройката на общината във Ванкувър.
За първи път ще бъде осветлен и Народното събрание в столицата на провинцията гр. Виктория от 19.00 ч локално време до среднощ.

В провинция Албърта в цветовете на българския трикольор на 3-ти март от 19.00 ч. локално време до среднощ ще бъде осветлен централният мост в столицата Едмънтън – High Level Bridge. Съоръжението е известно с едно от най-редките достижения в архитектурата, основано през 1980 година – водопад, който се е стича от моста към реката.

 
Българският байрак ще бъде повдигнат по традиция пред общината в гр. Торонто, пред общината в гр. Ниагара Фолс, пред постройката на кметството в гр. Калгари (провинция Албърта), пред постройката на общината в гр. Уинипег (провинция Манитоба) и в гр. Китченер (провинция Онтарио).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР