НФСБ ще предложи още мерки за подпомагане на затворените бизнеси

...
НФСБ ще предложи още мерки за подпомагане на затворените бизнеси
Коментари Харесай

НФСБ иска коалиционен съвет за хлопнатите бизнеси

НФСБ ще предложи още ограничения за подкрепяне на затворените бизнеси на Коалиционен съвет, който чакаме да проведем през идната седмица. Това съобщи зам.-председателят на НФСБ и ПГ „ Обединени патриоти “ Борис Ячев в предаването „ Денят онлайн “ по Канал 3.

По думите му постоянно когато ограниченията се разискват в Коалиционен съвет, в групов орган - те се оказват надалеч по-ефективни, в сравнение с, когато се взимат от един човек, пък било и то премиера.

Борис Ячев напомни, че ограниченията, с които единствено за няколко месеца българската стопанска система стартира да стъпва на краката си след огромното ограничаване през март, април, май – като ваучерите, намаляването на Данък добавена стойност на 9 % за обособени браншове, са били разисквани точно на Коалиционен съвет и са дали резултат.

Така, както Валери Симеонов анонсира в сряда, НФСБ ще предложи промяна на мярката 60/40 и опцията за отплата от 80 % на затворени обекти като наемателите в огромните молове, които при наложените ограничения ще са най-потърпевши. „ Ще предложим процедурата да бъде оптимално олекотена – това, което и бизнесът желае. Тук Национална агенция за приходите може да играе с водеща роля с даване на бърза информация за обороти и облага, с цел да доближат парите по-бързо до бизнеса “, уточни Борис Ячев.

Валери Симеонов още от началото на месеца прикани да се затворят учебните заведения и детските градини, защото децата, популярност богу, не боледуват, само че те са най-големият преносител на заболяването. Мерките, признати в този момент, са деликатно премислени и целят да не се струпват хора, да се пази отдалеченост. Те са наложителни. С оглед на обстановката, най-лесно беше да се разгласи тотална карантина. Но не го направихме, с цел да няма банкрути.  Този вид на ограниченията щади стопанската система и бизнеса ", изясни още Ячев.

" За затваряне на зимния туризъм са страни, които не разчитат прекомерно на подобен туризъм. Българските курорти са добре предпазени и всички ограничения се взимат, с цел да не се разпространява  COVID-19 ", уверен е Ячев.

Бюджетът за 2021 година е деликатно разчетен, тъй че да отговори и на противоепидемичните и на антикризисните стопански ограничения, ориентиран както към здравната система и лечебните заведения, към уязвимите обществени групи, по този начин и към бизнеса, акцентира Борис Ячев. И даде образец: – увеличението на пенсиите от 250 на 300 лева, заложено освен в предизборната стратегия на „ Обединени патриоти “ и НФСБ, само че и в управническата стратегия на обединението. Към това прибавяме и 50 лева в допълнение, които пенсионерите ще получават до края на март 2921 година, както и 120 лева за ваучери за храна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР