НФСБ ще гласува против ветото на президента, наложено за финансирането

...
НФСБ ще гласува против ветото на президента, наложено за финансирането
Коментари Харесай

Симеонов за финансирането на партиите: Бизнесмените и сега си плащат за обществени поръчки

НФСБ ще гласоподава срещу ветото на президента, наложено за финансирането на партиите. Това заяви в коридорите на Народното събрание водачът на НФСБ Валери Симеонов.
Според него, в случай че се одобри такова несъгласие, това би означавало партиите да бъдат лишени от опцията за финансиране по какъвто и да е метод. " Остава единствената опция за мудна гибел на дребните партии на опозицията, защото никой няма да даде пари на дребна партия и на съпротива. Всеки ще дава на тези,които ръководят,тъй като ще се опасява от наказания, инспекции, репресии, отвод от публични поръчки ", разясни Симеонов.
Той е безапелационен, че в България бизнесът е подвластен от политиците, които ръководят. " В България най-богатите и авторитетните хора в действителност са тези, които ръководят страната. Мисля, че на всички е ясно това, само че някак си по-удобно е да се насажда другата версия, че има някакви тъмни стопански субекти, които чакат с парите да манипулират страната ", уверен е Симеонов. Той изрази подозрения, че посоката за такива операции биха били публични поръчки. " Те и сега ги получават, в случай че си заплащат ", съобщи Симеонов и конкретизира - " обществено известни са процентите на комисионни при създаване на инфраструктурни обекти, на автомагистрали, при концесии на плажове и така нататък "
Според Симеонов най-естествената позиция е да се гласоподава срещу ветото, както допусна, че ще направи НФСБ. " Нашето предложение беше да се разреши  финансирането до избрана граница и мисля, че това беше най-хубавото предложение ", акцентира Симеонов.
" В случая не мога да се дразня на президента. Той нито е бил в бизнеса, нито е бил в политиката. Тези въпроси някак не са му добре познати. Той идва от авиацията. Трудно може да се ориентира и елементарно става жертва на неприятен съвет ", разяснява още Симеонов.
 По мотив декларираната позиция от Вътрешна македонска революционна организация, че ще гласоподават в поддръжка на ветото, Симеонов разяснява, че това не е изненадващо и си е тяхна работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР