Независимо от негативното влияние на пандемията върху пазара на недвижими

...
Независимо от негативното влияние на пандемията върху пазара на недвижими
Коментари Харесай

Пазар, който демонстрира стабилност и възстановяване

Независимо от отрицателното въздействие на пандемията върху пазара на недвижими парцели, при започване на 2021 година и цените, и търсенето на жилища в Португалия продължава да пораства, сочат данни на разбор на консултантската компания Savills Portugal и тези на Националния статистически институт (INE).

През първото тримесечие на настоящата година в страната са продадени близо 50 000 жилища. Това е растеж от 21% по отношение на същия интервал на 2020-та и 2019 гг.
Анализатори са на мнение, че и през настоящата година вложението в недвижими парцели ще се счита за сигурна инвестиция спрямо други финансови принадлежности. В същото време междинните лихвени равнища не престават да са на исторически ниски равнища.

През комплицираната 2020 година цените на парцелите в Португалия растяха, въпреки и по-бавни темпове по отношение на тези от 2019-та. Основните аргументи бяха спад в размерите в строителството, както и редицата ограничавания за пътешестване и затварянето на границите. През цялото това време задграничните купувачи, които имаха желание да се възползват от програмата " Златна виза ", поддържаха интензивността на пазара. В момента цените не престават да порастват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР