Независимо от блясъка, преследванията и политическите интриги, новият трилър на

...
Независимо от блясъка, преследванията и политическите интриги, новият трилър на
Коментари Харесай

Тайм: Великобритания позволи истинската Макмафия да разцъфти

Независимо от блясъка, преследванията и политическите интриги, новият трилър на БиБиСи " Макмафия " е неприятна панорама. Едновременно с вълнението, филмът провокира същинска гняв. Той може да бъде сравняван с други класни телевизионни продукции за супербогати интернационалните мошеници, в които обаче има няколко почтени хора, които работят против проведената престъпност и корумпираното държавно управление, до момента в който посланието на " Макмафия " е, че честните хора странят от тази борба, написа английският в. " Таймс " в просторен коментар за сериала на БиБиСи, изработен по документалната книга на журналиста Миша Глени " Макмафия. Престъпност без граници ".

" Макмафия " е следствие за световната проведена престъпност и нейните връзки с тайните комунистически служби от руско време. Според книгата хаосът и политическите промени, които са последвали след рухването на комунизма в Източна Европа, дружно с възходящото търсене на Запад и лесното придвижване на пари и хора основават съвършената опция за проведената престъпност да се укрепи от тъмната страна на глобализиращата се стопанска система.

Както написа в. " Таймс ", Англия дълго време почиташе и посрещаше с отворени прегръдки супербогати хора, съвсем без да се интересува от произхода на капитала им.

Филмът на БиБиСи отразява действителността с безволевите, подлизурковски страни, измежду които Англия, които взеха решение, че цената за доходоносната глобализация ще е приемът на тези бездушни копелета. Пийте шампанското им, не обръщайте внимание на покупко-продажбите им, представяйки си, че наличието им в английската столица е някакво бижу, доказващо нейното господство, написа коментаторката Либи Първис.

Според нея едно от най-шокиращите откровения в книгата на Миша Глени са думите на помощник на организацията за битка с проведената престъпност, която просъществува единствено няколко години. Той твърди, че при ръководството на Тони Блеър на организацията са дадени прецизни инструкции да не обръща изключително внимание на парите от съветски генезис, които влизат и излизат от Лондон.

По данни на Миша Глени, проведената престъпност съставлява към 15% от международната стопанска система. Тя купува държавни управления. В публикацията се показват образци със международни водачи като Путин, Тръмп, Ердоган, които са забъркани във възмутителни финансови покупко-продажби, само че това се приема като разбиращо се от единствено себе си.

Опортюнизмът, прането на пари и жестоката употреба на бедните, от време на време достигаща изискванията на робството, започнаха да стават по-обичайни феномени след рухването на Съветския съюз, хаоса в Близкия Изток, големите облаги от продажби на опиати от Мексико до Индия и многочислените интернационалните пътувания, зад които се прикрива търговията д хора за полова употреба.

Несъмнено, тези проблеми са присъщи освен за нашия релативно спокоен остров. Но ние станахме комфортен кей, а в нашия лист по отношение на противодействието на корупцията има още доста какво да се желае, написа " Таймс ". Визата " златен билет " разрешава на тези, които влагат във Англия 2 млн. паунда, да живеят гладко в страната, да купуват благосъстоятелност, да доведат фамилиите си и да се занимават с бизнеса си без непотребни въпроси за произхода на милионите им.

По информация на " Трансперанси интернешънъл ", от 2008 до 2015 година към 60% от всички визи в категорията " вложител " са получили жители на Русия и Китай, без значение че по отношение на всички, идващи от някогашния Съветски съюз и от комунистически Китай, пораждат въпроси, отбелязва изданието, което по-нататък се стопира на продажбата на английски земи и парцели на сходни " вложители ".

Цитирани са данни на сп. " Private Eye " за 2015 година, съгласно които близо 100 000 удостоверения за право на благосъстоятелност в страната принадлежат на офшорни компании.

Националната организация за битка с престъпността описа какъв брой хубаво нашите банкери, счетоводители, юристи и пиар експерти умеят да перат пари и известност.

Те оказват помощ, умишлено или не, замазвайки следите посредством основаване на корпоративни структури, придобиване на активи за вложение на противозаконни средства и даване на анонимност на нарушители. Ние се специализираме в основаването на имидж на пристойност, в случай че хората са богати, отбелязва " Таймс ".

Едно от средствата за вложение на пари са недвижимите парцели. В резултат на това доста къщи и жилища дълго време пустеят, без значение от дефицита на жилища в английската столица.

Разбира се, не всички супербогати чужденци са гангстери. Но всяко държавно управление би трябвало първо подробно да изследва, по-късно да интервюира и в последна сметка да изключи тези, които може да са свързани с незаконния свят. Също по този начин държавното управление е длъжно да отбрани личните си жители и да не се надява, че благосъстоянието на върхушката последователно ще се спусне надолу. Ние почитаме и благоговеем пред високомерните богаташи, само че също по този начин би трябвало да се интересуваме и това по какъв начин са забогатели, написа в умозаключение " Таймс ".

Руското посолство нападна кино лентата " Макмафия "

Разобличаването на мафиотския ънърграунд в новия филм на БиБиСи откри своя съперник в лицето на съветското посолство в Лондон, което твърди, че " Макмафия ", популярната драма с Джеймс Нортън в основната роля, е " закононарушение против истината ".

Това бе написано в туитър акаунта на съветското посолство в Лондон, съгласно което филмът клиширано и подвеждащо показва Англия като " средище на съветски гангстери ".

Туитър аканунтът на посолството, спечелил си известност с помощта на провокативни мнения, пита читателите си могат ли да отгатнат какъв брой руснаци за наказани на затвор във Англия. В анкетата са дали своят вот 900 индивида, от които 59% са дали " верен отговор ", че броят им е по-малко от 10.

" Равнището на престъпност измежду руснаците във Англия е доста по-ниско от средностатистическия индикатор за страната. Прекрасно е, че нашите почитатели (в Туитър-бил.ред.) не се подвеждат по щампи, популяризирани от БиБиСи ", се споделя в известието на посолството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР