Независимо колко дълга и сложна буквено-цифрова комбинация използвате за паролите

...
Независимо колко дълга и сложна буквено-цифрова комбинация използвате за паролите
Коментари Харесай

Паролите не са достатъчни. Сигурността на профилите ви се пази най-добре с ключ

Независимо какъв брой дълга и комплицирана буквено-цифрова композиция употребявате за паролите си, има късмет те въпреки всичко да не са задоволително сигурни. Повечето хора употребяват пароли с минимална трудност, които са свързани с тях (рождени дати, имена на близки хора, прякори и др.) и се помнят елементарно.

Много постоянно те употребяват идентични пароли за профилите си в голям брой уеб сайтове, рядко ги трансформират (освен в случай че не са принудени) и ги крият на доста явни места.

 Най-често срещаните в интернет пароли, които в никакъв случай да не ползвате
Най-често срещаните в интернет пароли, които в никакъв случай да не ползвате

Списъкът за 2017-а

Тъй като всеки новак хакер би могъл да проникне в сходни профили на множеството платформи, притежателят им се нуждае от спомагателна отбрана. Добър вид за това е YubiKey 5 (цената му стартира от 45 $ на yubico.com). Това криптирано устройство е неповторима система за двуфакторно засвидетелствуване, която ще ви помогне да подсилите онлайн сигурността си.

Ако " двуфакторно засвидетелствуване " ви звучи неразбираемо, ето главните неща: Когато влизате в уебсайт с два фактора от ново устройство, въвеждането на ключова дума задейства изпращането на случайно генериран код, който би трябвало да въведете, с цел да влезете сполучливо в профила си. На пръв взор наподобява напълно просто и безвредно - няма телефон, няма код.

 Как да изберем мощна ключова дума и да защитим сметките си онлайн?
Как да изберем мощна ключова дума и да защитим сметките си онлайн?

Съветите на специалистите

Но всичко цифрово в последна сметка може да бъде хакнато, а кибер нарушителите към този момент ползват хитри способи да получават достъп до текстови кодове и пароли, написа Wall Street Journal.

Какво е особеното при YubiKey и неговия съперник - Гугъл Titan (50 $ от store.google.com). Трябва да ги държите в ръка и да ги свържете физически с устройство, преди да имате достъп до онлайн сметки, без значение дали става дума за свързване към USB порт или прилепяне към смарт телефон (което задейства ключа посредством системата NFC).

 Можете да носите устройството на ключодържателя ви
Източник:

Можете да носите устройството на ключодържателя ви

Двете устройства са дребни и можете да ги носите на ключодържателя си, дружно с ключовете за дома и колата ви, само че те автоматизирано удостоверяват уеб страниците, които посещавате.

Всеки път, щом кликнете върху " влизане " и въведете паролата си, ключът основава еднократен криптографски код, който се свързва със сайтa, завършвайки процеса. Без този ключ паролите ви не работят нито вас, нито за някой, който се пробва да проникне в профила ви.

 Как да създадете супер сигурна ключова дума? Ето няколко трика
Как да създадете супер сигурна ключова дума? Ето няколко трика

И то потребни

Процесът изначало е леко скучен, защото би трябвало да регистрирате ключа на всеки уебсайт - елементарен, само че монотонен развой, когато се повтаря още веднъж и още веднъж. След това постоянно, щом разполагате с ключа, можете да сърфирате из интернет на всеки компютър или устройство по нормалния метод.

Но какво се случва, в случай че изгубите ключовете си? " Това е усложнение ", споделя Матю Грийн, доцент по компютърни науки в Университета " Джон Хопкинс ".На доктрина вие сте най-сигурни, в случай че ключът е наложителен за достъп до даден уебсайт. " Но в случай че бъде загубен или откраднат, значи внезапно сте заключени извън ".

 Защо вашата ключова дума в интернет не е задоволително сигурна и по какъв начин да измененията това
Защо вашата ключова дума в интернет не е задоволително сигурна и по какъв начин да измененията това

Съветите на специалисти

Можете да държите авариен ключ на несъмнено място или да отпечатате аварийни кодове за незабавни случаи (намиращи се в менютата за настройки за защита), които ще ви оказват помощ да получите достъп до заключен профил. В противоположен случай може да бъдете блокирани с дни, до момента в който не съумеете да потвърдите самоличността си и да зададете нова ключова дума.

С изключение на този относително голям минус ключовете са най-безопасният метод за сърфиране в мрежата. Поне към този момент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР