Независимо дали сте на вегетарианска или веганска диета или просто

...
Независимо дали сте на вегетарианска или веганска диета или просто
Коментари Харесай

Вижте кои са осемте най-добри протеина на растителна основа

Независимо дали сте на вегетарианска или веганска диета или просто желаете малко да ограничите месото от седмичното си хранене, растителните протеини са отговорът за поддържането на уравновесена диета.
Тези храни включват варива, соя, ядки, бобови растения и киноа. Някои растителни протеини освен се конкурират с месото, само че и имат повече протеини на калория. Храненето на растителна основа е по-здравословен избор като цяло и можете да получите задоволително количество протеин, без да включвате месо, с помощта на тези храни.
Вижте най-хубавият избор на протеинови храни, които са напълно растителни:

Спирулина
Спирулината е артикул, който най-често се свързва със здравословно хранене. Сините или зелените водорасли са растителен протеин, богат на желязо, витамин В6 и манган. Две супени лъжици от нея съдържат към осем грама протеин или към 64 грама на чаша. Не че изяждането на чаша спирулина е добра концепция - постоянно се продава като прахуляк, който се прибавя към смутита, протеинови шейкове, сок или се приема като добавка. Така че, въпреки че това е растителна храна с доста протеини, хората не ядат в същото количество, в което ядат соеви артикули или ядки.

Фъстъци
Фъстъченото масло е една от най-лесните вегетариански храни за намиране и консумация и е цялостна с растителен протеин. Всъщност една чаша фъстъци съдържа 38 грама протеин, което го прави топ растение за съдържане на това енергийно хранително вещество. Въпреки че доста хора мислят, че фъстъците са ядки, само че в действителност те са бобови растения. Освен с високо наличие на протеини, той също по този начин е и с високо наличие на мазнини - нещо, което би трябвало да имате поради, когато ги консумирате.

Бадеми
Ядките като цяло са превъзходен източник на протеини, а бадемите имат най-вече протеини спрямо орехите, шамфъстъците, лешниците и кашуто. Чаша бадеми съдържа към 30 грама протеин, а като бонус тази ядка също има доста витамин Е. Най-лесният метод да ядете бадеми е непосредствено от пакета, само че те също могат да бъдат и в доста храни. Например бадемовото мляко е добър източник на растителен протеин и може да замести млечните артикули в кафето, смутитата и купите със зърнени храни.

Слънчогледови семки
Семената са леснодостъпна и вкусна храна за прибавяне към разнообразни ястия, а слънчогледовите семки съдържат към 29 грама протеин на чаша. Ето за какво слънчевото масло, филия с тахан от слънчоглед и сол постоянно замества ядковото масло за тези, които имат алергии. Той има положително количество растителен протеин, като в същото време е лесна за потребление храна, която се съхранява елементарно. Целите обелени семена също са чудесни сами по себе си. Поръсете шепа от тях върху салата, върху гранола, върху печени моркови или каквото ви пристигна мислено.

Соя
Основно соеви протеини включва тофуто. То е модифицирана храна, направена от соя, която постоянно се употребява като сурогат на месото и / или главен източник на протеин във веганско или вегетарианско ядене. Соевите зърна са пълностоен протеин, което значи, че те оферират на ядящите всички девет съществени аминокиселини, от които се нуждаят телата ни. Количеството протеин във всяка храни на соева основа се разграничава и като цяло твърдото тофу съдържа към 20 грама на чаша, а темпе има 30 грама на чаша.

Леща
Чаша варена леща съдържа към 9 грама протеин на чаша. Като цяло тя е лесна за готвене, лесна за намиране и лесна за предпазване. Освен това има толкоз доста неща, които човек може да направи с тази гъвкава бобова просвета. Смесете всевъзможен тип леща в гъста яхния или гореща чорба в студена нощ. Превърнете ги във веган кюфтета или я прибавете към вашата салата.

Киноа
Киноата се смята за пълнозърнеста храна, само че в действителност е семе. Това е различен пълностоен протеин и съдържа към 8 грама протеин на чаша плюс добра доза фибри, желязо и магнезий. Тази суперхрана може да се появи в чинията като главно ядене, сходно на метода, по който се употребяват ориз, тестени произведения или салата, само че също по този начин може да се прибавя в кифли, сладкиши и самун. Киноата е храна без глутен, която може да добави ястието или да бъде звездата. Опитайте за закуска, смесена с шоколадово соево мляко, обяд, комбинирана с печено сирене фета, домати и тиквички, или за вечеря, смесени в кюфтета без глутен.

Картофи
Изследователите неотдавна откриха, че картофите съдържат огромно количество протеини, които могат да оказват помощ за поддържане на мускулите, изключително при дамите. Не всички картофи обаче се подготвят еднообразно - аленият картоф побеждава своите червени и златни братовчеди, когато става въпрос за протеини, а при четири и половина грама на чаша те съдържат съвсем два пъти повече от останалите. Най-добрата част от потреблението на картофи като растителен протеин е, че има толкоз доста способи да ги приготвите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР