Независимо дали сте използвали Google Диск за пет минути или

...
Независимо дали сте използвали Google Диск за пет минути или
Коментари Харесай

10 полезни трика за ползване на Google Диск

Независимо дали сте употребявали Гугъл Диск за пет минути или пет години, постоянно има какво още да се научи и в този дух Gizmodo ни показва няколко потребни съвета, с цел да извлечете максимума от услугата, написа "Обекти ".

1. Активирайте офлайн функционалностите
Google Диск може да работи офлайн, само че би трябвало първо да го активирате: кликнете върху иконката със зъбното колело, след което изберете Настройки. На общитрябва да отметнете квадратчето за Синхронизиране... офлайн. Имайте поради, че можете да извършите това единствено през Гугъл Chrome – в случай че сте с различен браузър няма да откриете версията за работа офлайн в настройките. Няма да можете да гледате клипове или фотоси, до момента в който сте офлайн, само че можете да редактирате и създавате файлове във формата на Гугъл.

2. Търсете в PDF и фотоси
Знаете ли, че Гугъл може да сканира текста в PDF файловете, тъй че в него да може да се търси? Само качете фотография или разбираем PDF и пробвайте. Можете също да отваряте и да редактирате тези файлове – кликнете с десен клавиш и изберете Отваряне с... Гугъл Docs. В взаимозависимост от качеството на файла резултатите може да не са постоянно съвършени, само че в доста случаи е същинско улеснение.

3. Намирайте файловете си по-лесно
Google e много добър в търсенето, така че може да очаквате много положителни функционалности в Диск. Кликнете върху стрелката надолу в десния завършек на полето за търсене, с цел да видите някои от тях. Можете да въведете име или имейл, в случай че търсите файл, основан от съответен човек, или интервал от време, който ви интересува.

4. Сканирайте изображения
Ако сте конфигурирали Гугъл Drive за Android можете да употребявате телефона си като портативен скенер. От главния екран на приложението натиснете огромната иконка „ плюс “, след което „ сканиране “ от изскачащото меню. Можете да завъртате и изрязвате изображения на ръка (въпреки че автоматизираното различаване работи добре, както и да създавате документи с доста страници и те се качват непосредствено като PDF в Гугъл.

5. Да върнете файловете си обратно във времето
Google пази файловете ви при положение, че желаете да се върнете към тях (удобно, в случай че работите върху документи с други хора). За файл, който е във формата на Гугъл Диск, отворете Файл, след което Преглед на историята на корекциите. За всеки различен вид файл, кликнете с десен клавиш върху файла в листата с документите и изберете Управление на версиите.

6. Да диктувате документи устно
Можете да създавате документи посредством гласово въвеждане. В рамките на един документ изберете Инструменти, след което Гласово въвеждане, след което кликнете върху микрофона и сте подготвени. С десен клавиш може да изберете други възможности на препоръчаните думи.

7. Намирайте файлове с Гугъл Now
За да откривате по-лесно файлове, може да инсталирате и цифровия асистент Гугъл Now. Пуснете гласово търсене и попитайте за Търсене в Диск за + основна дума за търсене. Докоснете стрелката обратно (горе вляво), с цел да се върнете на главното меню на Гугъл Диск.

8. Вижте кои са най-големите файлове
Ако желаете да освободите място, с цел да не надхвърляте лимита си за предпазване, можете да видите кое заема най-вече място. От главния екран кликнете върху линка вляво, където виждате какъв брой място употребявате. Най-големите файлове са първоначално. Ако отидете на Използвана квота, можете да видите и най-малките. Файловете в Гугъл Drive формат не се броят за част от съхраняваните данни.

9. Създавайте линкове сред документите
По всяка възможност знаете по какъв начин да добавяте линкове към външни уеб сайтове в документите си, само че знаете ли, че можете да добавяте линкове към други Гугъл файлове – доста комфортно за препратки в научни публикации и сходен жанр текстове. Изберете Вмъкване на връзка както нормално, след което въведете думи за търсене, с цел да намерите документа, който ви би трябвало в Диск. Може също по този начин да копирате адреса в горната част на файла, който ви би трябвало да го поставите в полето за линка.



10. Синхронизиране с работния плот
Инсталирайте десктоп клиент за Гугъл Диск за Windows или Mac и получавате достъп до файловете си и на вашия компютър (можете да изберете кои папки да се синхронизират). Не единствено че е ужасно елементарно да качвате папки и файлове – просто ги копирате в директория Диск – само че това ви дава офлайн достъп до всички файлове, които може да ви потрябват. И измененията се синхронизират автоматизирано, когато сте още веднъж онлайн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР