Независимият кандидат за евродепутат Николай Ненчев посети град Кнежа, област

...
Независимият кандидат за евродепутат Николай Ненчев посети град Кнежа, област
Коментари Харесай

Николай Ненчев осигури юристи на пчеларите, след като чу покъртителните им истории

Независимият претендент за евродепутат Николай Ненчев посети град Кнежа, област Плевен. Той се срещна с локални аграрни производители и пчелари, с които разиска стоящите пред тях проблеми.

Качествените български артикули мъчно намират място на българския пазар. От една страна, всички търсим качествените, български артикули, а от друга, производителите срещат доста компликации, с цел да доближат до българския пазар. Оказва се, че съществена причина е бездушната и тежко корумпирана българска администрация. Законови разпореждания има, само че те не се съблюдават и извършват.

Николай Ненчев съобщи: „ Трябва да защитим правата и на производителите, и на потребителите. И едните, и другите са еднообразно губещи! Това ще подсигурява сигурност както за производителите по този начин и за потребителите. Загубим ли производителите, губим поминъка и обричаме бъдещето си! “

Търсейки вяра и поддръжка, хората питат: " Как да намерим сили и смисъл, с цел да продължим с пчеларството? От години ставаме очевидци на доста обезпокоителен феномен – всеобщо измиране на милиони пчелни фамилии.



През последните седмици това се популяризира като пожар в България и е учудващо, че не се вземат съответни и работещи решения. В края на април имаше всеобщо измиране на пчели точно в Плевенско поради рискови пестициди.

Васил Маринов, един от пострадалите, споделя какви са компликациите, пред които са изправени българските пчелари.

“Лъжат ни, че употребяват едни препарати, а в действителност пръскат с други, които вредят на пчелите. Стига се до такава степен пчелите да умират, производството също. Обречени сме! Институциите работят против нас - или с бездействието си и некомпетентността си, или с това, че са корумпирани! ”

Друго семейство, посветило се на тази благородна специалност – сем. Георгиеви, потомствени пчелари с двама прелестни сина, се усещат на границата на цялостното обезсърчение. Получават от фонд „ Земеделие “ 25 000 лева по програмата „ Млад фермер “. След следващото напръскване с отровните препарати изгубват 2/3 от кошерите. Глобени са да върнат 32 000 лева

Огорчен и отчаян от родината си, огромният наследник загърбва всичко и търси по-добър живот в Англия. По-младият е още в България, само че изгубил вяра и вероятност, към този момент приготвя документи да напусне родния дом и страната си.



Други пчелари описват с оскърбление, че в положение на цялостно обезсърчение майка се хвърля пред селкостопанския аероплан, който ще пръска с пестициди в региона на техния пчелин, подготвена да пожертва себе си. Това е последният и обезверен опит на една българска майка да задържи децата си в родината. Безрезултатно!

Николай Ненчев не се въздържа: „ Стига към този момент гешефтарство! Безбожници и национални предатели! Тънете в давност! Откраднахте 3,7 милиарда от КТБ и 4 милиарда заровихте в АЕЦ „ Белене “, а загробвате българските производители и прогонвате децата ни! Като същински българин и патриот ще поддържа и поощря българските производители и пчелари, а не китайските ментета! “

Затова той незабавно предприе следните дейности:

1. Предоставя трима адвокати от Български земеделски народен съюз, които изцяло гратис и когато и да е да бъдат разполагаем на засегнатите пчелари и производители.

2. Настоява за среща към земеделския министър и насочва зов за предприемане на бързи, незабавни и съответни дейности за спасяването на сектора!

Евроизбори 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР