Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева била изправена пред тежки

...
Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева била изправена пред тежки
Коментари Харесай

Голям здравословен проблем за наша телевизионна легенда

 Незабравимата легенда на Българска национална телевизия Мария Янакиева била изправена пред тежки трудности в здравословен проект. Обичаната говорителка не можела да вижда с едното си око след несполучлива интервенция. При самата хирургична намеса ѝ била сложена леща, само че вместо положението ѝ да се усъвършенства и да стартира да вижда кристално ясно, обстановката се влошила и се стигнало до допустимо най-лошите затруднения.

" Направихме интервенцията, мина известно време и се оказа, че не виждам с въпросното око. Личната ми лекарка ми предложи експерт, при който да отида. Сега го навестявам постоянно да ми мери очното налягане. Внуците пък ми изпратиха медикаменти от Австрия и Франция, които оказват помощ да се овлажнява окото. За едно съм безапелационна – че няма да отида повторно при същия лекар, който ми сложи лещата. Засега не считам и да се подлагам още веднъж на интервенция при който и да било “, безапелационна е телевизионната легенда, която мъчно привикнала да не вижда с едното си око.

Въпреки неприятностите Мария не се е отчаяла. Откакто е пенсионерка, тя не се е изолирала от света, а таман противоположното. Почти всекидневно се срещала с приятелки и гледала да разнообразява дните си, защото околните ѝ са пръснати по чужбина. Времето за Янакиева, която трансферира 70-те, като че ли е спряло и тя още впечатлява с хубостта си, разтрепервала преди време всички мъжки сърца в Българска национална телевизия. Хубавата Мария към момента се гримирала за всяка разходка, без значение дали отивала да изхвърли боклука или до кварталната бакалия.

Всеки месец ходела на коафьор за подкастряне и боядисване, а в последно време даже викала коафьорката си вкъщи, с цел да се пази колкото може от Ковид-19. Макар да не е на екран повече от 30 години, говорителката към момента е разпознаваема персона. Често се случвало даже в магазините да я познават, и то единствено по гласа, който дълго време съобщаваше новините всяка вечер.

Тв легендата не се оплаква от пенсионерския живот, въпреки да не получила почтена пенсия. Благодарна била на децата и внуците, че нямало да я изоставят, в случай че ѝ се постанова финансова помощ. Тя пък им се отблагодарявала с вкусни гозби и внимание, когато ѝ идвали на посетители. Янакиева е рекордьорка измежду колежките си, тъй като през лятото на2019 година стана прабаба за трети път. Бебето се появи на бял свят през август.

" Внучката ме зарадва. Тя живее във Франция, само че неотдавна ми гостува със фамилията си. Двете ѝ други деца – на 5 и на 4 години, приказват български “, споделя славната говорителка. Янакиева има и внук във Виена. Той пък се ожени наскоро в София, а след сватбата се прибра в Австрия, където работи като инженер. С апаратурата, която той поддържал, се правели интервенции на белите дробове, гордее се тв легендата, представена от " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР