Незабавно затваряне на външните граници на ЕС, затворени центрове за

...
Незабавно затваряне на външните граници на ЕС, затворени центрове за
Коментари Харесай

Борисов разтревожен, че ЕС ще пренасочва пари от Източна Европа заради бежанците

Незабавно затваряне на външните граници на Европейски Съюз, затворени центрове за бежанците, които са към този момент в Европейски Съюз, изнесени центрове наоколо до точките за спор – това ще предложи България на изключителния неофициален съвет на Европейски Съюз, който ще се организира на 24 юни, по думите на премиера Бойко Борисов . Припомняме, че в края на идната седмица ще се състои и формален Съвет – на 28 и 29 юни.

Пред всички споделих на Себастиан (бел. ред. – Курц, австрийският премиер): " Как си представяш да ти дам трасе да върнеш бежанци в България (бел. ред. – поради регистрация по произход) ", похвали се Борисов с достиженията си на Европейските препоръки. И мигновено уточни, че поради бежанската рецесия и другите позиции на Западна и Източна Европа Западът желал да пренасочва пари от кохезионната политика към грижата за мигрантите, внушавайки, че това ставало под маската на " господство на закона ", а не трябвало да има разделяне .

Припомняме, че желанието на Европейска комисия по отношение на върховенството на правото като аршин за вероятно понижение или прекъсване на средства от фондове, свързани с кохезионната политика, беше показано като обособена мярка, отвън седемгодишната бюджетна рамка, като тази мярка може да бъде призната с квалифицирано болшинство – най-малко 55% от страните-членки, само че представляващи най-малко 65% от популацията на Европейски Съюз. Ако това бъде утвърдено, Европейска комисия ще може да предлага ограничение или прекъсване на еврофондове за държава-членка, за която счете, че има проблем с върховенството на закона или с финансовото ръководство! След това Европейският съвет би трябвало да утвърди – отново с квалифицирано болшинство , като описаното нагоре в текста.

Винаги съм държал една и съща позиция на всички Съвети на Европейски Съюз през последните три години във връзка с миграцията. Аз споделих за пръв път, че би трябвало да създадем центрове за убежища наоколо до споровете. Тогава ме упрекнаха, че това ще е от изгода на Турция, само че в Йордания има 2 млн. бежанци и те чакат да се върнат в Сирия. Това съобщи министър-председателят, който приказва пред Народното събрание, откакто беше свикан от Народното събрание да обясни каква е позицията на България по отношение на бежанската рецесия.

Първа точка, която съм защитавал, е неотложно затваряне на външните граници на Европейски Съюз, акцентира министър председателят. Всички имаме опит с наводненията – първо би трябвало да се спре вълната, след това да се почиства, ремонтира, да се оказва помощ, добави той.

Борисов направи и нормалното лирично отклоняване, в което напомни по какъв начин изглеждала Сирия и по какъв начин Тони Блеър се извинил на Ирак, само че това нямало да го възвърне. Износът на народна власт в Арабския свят, който беше изработен и от Европейски Съюз, се оказа цялостен неуспех, съобщи министър председателят, който очаквал на срещата сред Доналд Тръмп и Владимир Путин да се приключи войната в Сирия.

Споразумението за бежанците сред Европейски Съюз и Турция би трябвало да работи – другояче и за България има риск, акцентира водачът на ГЕРБ. Според него имало опити да влизат мигранти – по 25, 30 души, които Турция незабавно си вземала поради това съглашение. Освен това, Борисов щял да даде на " сътрудника Ципрас " записи от термокамери по границата по какъв начин влизали мигранти през тяхната граница. " Те са получили големи пари от Европейски Съюз, а имат всичко на всичко върнати трима души в Турция ", сподели министър председателят. И акцентира, че икономическите мигранти би трябвало да се връщат откъдето са пристигнали – България не желае такива мигранти.

Борисов сподели и, че " с изключение на за ликвидиране и войни не са учили, друго не знаят ", визирайки особено афганистанците, които по този начин били научени поради " колониалната политика ", като също така били от друга вяра. Премиерът сподели и, че всеки търсил метод да преодолее оградите и че нищо не подсигурило, че в случай че в този момент България се съгласи да вземе 1000-2000 души, нямало да се постанова да вземе още повече в бъдеще.

С наслаждение ще пристигам всякога, само че не по този начин истерично – неотложно да пристигна. Поканете ме, като не дойда, тогава ме нахокайте – в случай че няма да е единият ден, ще е другият , приключи Борисов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР