Незабавно изплащане на всички дължими от държавата суми към фирмите

...
Незабавно изплащане на всички дължими от държавата суми към фирмите
Коментари Харесай

Държавата да се изплати незабавно на фирмите и гражданите, искат от ВМРО

Незабавно погашение на всички дължими от страната суми към компаниите и жителите . Това е една от ограниченията в пакета от финансови, стопански и данъчни оферти от Вътрешна македонска революционна организация за превъзмогване последствията от рецесията.

Войводите оферират отсрочване заплащането на заемите на физическите и юридическите лица, наранени от изключителните ограничения към всички банки и финансови организации до края на изключителното състояние плюс един месец. Предлагат и отсрочване заплащането на налози от засегнатите компании до края на изключителното състояние плюс един месец и други

В пакета, препоръчан за справяне с икономическата рецесия, оферират и да се провиснал ваучери на българските жители за потребление на български туристически услуги в границите на годината.

В писмото до медиите от ВМРО-БНД акцентират, че това са единствено част от финансовите, стопански и данъчни ограничения за превъзмогване последствията от рецесията , които са подготвили за превъзмогване на икономическата рецесия заради изключителното състояние в страната.
 Държавата усилва акциите си в ББР с до 700 млн. лв.
Държавата усилва акциите си в ББР с до 700 млн. лв.

Парите са и за издаване на портфейлни гаранции към банките

Ние сме наясно какъв брой семейства и компании сега са сложени в затруднено състояние. Особено тежко е то в секторите туризъм, ресторантьорство, превоз, услуги . Хиляди компании и десетки хиляди хора са без работа сега и са във фактическа неспособност да обслужват заемите си, което автоматизирано ще ги сложи в рубрика " неприятни заеми " и ще ги вкара в регистъра на Българска народна банка.

Хиляди компании ще се окажат в неспособност да платят налозите си в интервала на изключителното състояние. Цели браншове от българската стопанска система могат да се окажат пред банкрут, стимулират се воеводите.

С тези ограничения те поддържат държавното управление за дейна политика за преодоляване на рецесията, в това число и ангажиране на сериозен обществен запас за това.

Заедно с оповестените от премиера ограничения те ще предложат на съдружните си сътрудници в границите на Коалиционния съвет и няколко спомагателни ограничения.

Възстановяването на българската стопанска система да е цел номер едно освен на ръководещите . За да стане това ограниченията и методът на вложение на обществения запас следва да са оптимално транспарантни и с присъединяване на всички страни, акцентират и воеводите.
 Реагираме последни в Европейски Съюз и с минимум ограничения, обезпокоен Калфин
Реагираме последни в Европейски Съюз и с минимум ограничения, обезпокоен Калфин

Колкото повече се отсрочва, толкоз по-скъпо става за стопанската система оправянето с следствията, припомня той

Националният стопански съвет към Министерски съвет да стане непрекъснато работещ орган , оферират от Вътрешна македонска революционна организация. Те желаят в този съвет с право на глас да се включват с изключение на актуалните членове и по един специалист от парламентарно показаните партии , както и водещите икономисти и финансисти.

От Вътрешна македонска революционна организация оферират да се разширят функционалностите на Националния стопански съвет към Министерски съвет, с цел да може той:

- да създава и предлага на Министерски съвет ограничения за възобновяване на стопанската система след актуалната рецесия ;

- да събира информация за забавените капиталови планове в страната , аргументите за тяхното закъснение и правене на оферти за нормативни и законодателни ограничения за по-бързото им осъществяване в България, като се проучва всеки план.
 Хотелиери и ресторантьори остават недоволни от властта
Хотелиери и ресторантьори остават недоволни от властта

Да се анулират налози, такси, наеми, властта да поема задачите заплати на чиновници

- да се разпореди да събира информация от банките кои кредитополучатели ще са най-затруднени да обслужват заемите си и доколко. Информацията по-късно е належащо да се агрегира на макрониво.

Ето и останалите ограничения, препоръчани от Вътрешна македонска революционна организация:

Мерки за облекчение положението на кредитополучателите по отношение на изключителното състояние:
Промяна в нормативната уредба, която планува падежите на вноските по заемите от банките към семействата и компаниите от засегнатите браншове да бъдат отсрочени със периода на изключителното състояние плюс един месец. Отлагане на заплащането на заеми без лихви за останалите без работа жители във времето на изключително състояние плюс един месец към банки, компании за бързи заеми и организации за събиране на вземания.
Със средствата, с които ще бъде повишен капиталът на ББР , да се подсигуряват отсрочените вноски към банките за заемите на предприятия и семейства. Възможно е нужните средства за това да са повече от плануваните досега 500 млн. лева Източникът на спомагателните средства може да бъде заем от интернационалните пазари или заем за поддръжка на платежния баланс.
 Любомир Дацов изостря вниманието върху механизмите за поддръжка на бизнеса
Любомир Дацов изостря вниманието върху механизмите за поддръжка на бизнеса

Важно е да се влага в опазването на здравето

Прилагане ограничения от страна на Българска народна банка:
Надзорна еластичност във връзка с необслужваните заеми, с цел да се усвоят изгодите от държавни гаранции и възможни мораториуми (ако има такива). Дори и да има забавени заплащания, за избран интервал те да не се броят за такива, в случай че са част от обезпечен портфейл от ББР. Например просрочени заеми, необслужвани 90 дни, сега се афишират за просрочени и банките са длъжни да провизират съответните суми. Същевременно кредитополучателите влизат в Централния кредитен указател като неточни платци и това им блокира по-нататъшно взимане на банков заем. Срокът да се усили от 90 на 180 дни. Оценките на кредитоспособността на получателите на заем да е основана върху информация за дълготрайното им положение до в този момент (на базата на предходна информация) и да не се дава прекомерно огромна тежест на настоящите неподходящи условия. Да не се ползват съществуващи рекомендации (ако има такива), които изискват понижаване на каузи на необслужваните заеми.
Икономически ограничения:
Да се подсигурява запазването на икономическа интензивност и паричен оборот в обстановката на сегашния стрес. Да се ускорят заплащания от страна на страната. Да не се бави възобновяване на Данък добавена стойност. Незабавно погашение на всички просрочени отговорности на страната към компании и физически лица. Да се пристъпи към поетапно подкрепяне на най-засегнатите въз основата на получената информация, с цел да не се допусне отпадането им от икономическия живот на страната, тяхната маргинализация и експлоадиране на обществено напрежение. В поддръжка на туризма обезпечаване на безвъзмезден ваучер по оперативните стратегии или от финансовата помощ на Европейски Съюз на всеки български жител на стойност 100 лева за прилагане на туристически услуги в страната до края на 2020 година Ваучерът да може да се употребява в хотел или туристическа организация. Подпомагане на посредством даване на безлихвени заеми микро и дребни предприятия, в това число осигуряващи фамилна претовареност в сектори като туризъм, ресторантьорство, превоз и други
Данъчни ограничения:
Отлагане на заплащането на налози и осигуровки за времето на изключителното състояние плюс един месец за фирмите, които са наранени най-силно - заведения за хранене, заведения, хотели, туроператори, магазини в търговски центрове, превоз, театри, кина и други За самонаетите лица и едноличните търговци всички данъчни отговорности да се отсрочат за времето на дейности за изключителното състояние плюс един месец. Правителството да одобри пакет от спомагателни тласъци за вложителите, български и задгранични, които решат да създадат инвестиции в страната след изключителното състояние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР